Jaskan Pien olutjoulukalenteri 2018: Alkusanat


J
oulukuu lähestyy kovalla ryminällä ja on aika ryhtyä valmistautumaan joulukalenterin muodossa. Lapsuuden suklaakalenterit ovat jo vuosia sitten jääneet omalta osaltani kauppaan ja nyt jo monta vuotta tilalla on ollut olutjoulukalenteri. Viime vuonna minulla oli Pien -olutkaupan kalenteri ja tänä vuonna jatkan samalla erittäin hyväksi havaitulla linjalla. Tässä linkki viime vuoden kalenteriin.

Viime vuotiseen tapaan tulen julkaisemaan olutarvion jokaisena 24 päivänä, joten pääsette omien maisteluidenne ohella lukemaan, että mitä mieltä olen sen päivän luukun sisällöstä. Jokaisena aamuna tulen laittamaan sosiaaliseen mediaan kuvan sen päivän oluesta. Käyttämäni some-kanavat ovat tuttuun tapaan Facebook, Twitter ja Instagram. Illalla olut testiin ja arvio näkyville blogiin.

Heitin Pien -olutkaupan perustajalle Erkille muutaman kysymyksen tämän vuoden kalenteriin liittyen ja alla pääsette lukemaan haastattelun sisällön.

Kuka olet?
Erkki Häme, Pienen perustaja, titteliltäni Beer Explorer. Vastaan kauppojemme valikoimasta (sen ohessa myös olutjoulukalenterin suunnittelusta), sekä koko maahantuonnistamme.

Mistä idea olutjoulukalenteriin lähti?
Kalentereita on ollut maailmalla jo pidempään, ja monet tuttavat ovat niitä tilanneet ulkomailta. Suomi on kuitenkin älyttömästi painostanut monia ulkomaalaisia verkkokauppoja lopettamaan oluen lähettämisen Suomeen, ja valitettavasti siinä onnistuneet monien kalentereita lähettäneiden toimijoiden osalta. Meillä on kontaktit valmiina käytännössä jokaiseen suomalaiseen panimoon, joten ajattelimme että kukaan muu tuskin tällaista projektia Suomessa pystyisi tekemään kuin me, joten tunnettiin jopa velvollisuutta tehdä se. Viime vuonna tämä tehtiin hyvin kiireessä mutta palaute oli silti niin mahtavaa että oli selvää että jatkossa teemme uudestaan – suuremmin ja paremmin. Viime vuonna saatiin niin paljon hypeä tämän ympärille että näköjään suuretkin tekijät ovat päätyneet matkimaan meitä bulkimmalla tavaralla!

Tämä on toinen vuosi, kun tulee Pien olutjoulukalenteri. Kuinka nämä kalenterit eroavat toisistaan?
Panimoita on enemmän kuin viime vuonna, joten pääsimme valitsemaan kalenteriin huomattavasti harvinaisempia ja pienempiä panimoita, ja paljon tuotteita joita ei löydy varsinkaan PK-seudulta mistään. Valikoima on siis mielenkiintoisempi ja eksoottisempi. Myös kalenterin ulkoasu ja rakenne on erilainen – kalenteri on viimevuotista pienempi, ja koko paketti on suunniteltu meidän graafisen ilmeen ympärille.

Mitä voimme tämän vuoden kalenterilta odottaa?

Eksoottisia, mielenkiintoisia, pieniä toimijoita. Ja mukana on myös todella mielenkiintoinen yllätys! Teimme viime vuonna kyselyn kalenterista sen ostaneille, ja tämä kalenteri on kehitetty palautteen perusteella. Vaikka viime vuonna 90% kalenterin ostaneista antoi sille erinomaisen arvosanan, tänä vuonna uskomme että prosentti on vielä korkeampi.

Kuinka paljon kalentereita on tänä vuonna?

Kalentereita on sama määrä kuin viime vuonna, eli noin 500kpl. Näistä on nyt noin 75% myyty, eli varmasti loppuvat kesken! Kannattaa siis olla nopea näiden kanssa. Ennakkovarauksia otetaan vastaan verkkosivuillamme www.pien.fi.

Mitä haluat sanoa kaikille kalenterin ostaneille?
Kiitos tuestanne! Kalentereista tulleet varat tukevat 25:tä pientoimijaa (24 panimoa + me), joten olet ansainnut 25 kiitosta! Ne ovat tässä: Kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos!

Pien on nyt Pien Shop & Bar. Mitäs tässä on tapahtunut?
Muutimme samalla kujalla 30m suurempiin tiloihin, laitoimme kaikki oluet kylmään, ja laitoimme samaan tilaan vielä todella kovan tason baarin! Olut ei tykkää lämmöstä, joten olemme halunneet tätä muutosta jo pitkään. Vihdoinkin se on totta! Ja mikä sen kivempaa kun selata noin 200 eri tuotetta kylmäkaapeissamme samalla kun lasissa on maisteluannos jostain kahdeksan hanamme tuoreesta herkusta. Ja hanalistamme pieni koko korvataan todella kovalla laadulla – omista maahantuonneistamme, muiden parhaista ja mielenkiintoisimmista kotimaisista. Nyt järjestämme myös joka torstai Tap Takeovereita, joissa esittelemme aina mielenkiintoisia ennen Suomessa näkemättömiä ulkomaalaisia panimoita, sekä parhaita kotimaisia. Ensimmäisessä oli mukana Tuju, nyt tällä viikolla mukana upea irlantilainen Dot Brew ja ensi viikolla yksi Euroopan ehdottomasti kovimpia tekijöitä, tanskalainen Alefarm! Näitä ei kannata missata…

Tähän alle tulee linkit kaikkiin olutjoulukalenterin olutarvioihin:

 1. Stadin Panimo Stapa Feat. Master Gao NEIPA
 2. MallasSepät Karaistu Tart IPA
 3. Linden Bittersweet British Bitter
 4. Pien olutlasi
 5. Cool Head Lumberjack ja Raznilla
 6. Jacobstads Pohjanmaa Smooth Winter Ale
 7. ETKO Brewing Grasshopper
 8. Nilkko Brewing Korra Black IPA
 9. Open Water American Pale Ale
 10. Vallilan Orion Hemp Ale
 11. Level 11 Brewing Panda Sour 
 12. Maistila Optimisti 
 13. Sonnisaari Mulkero 
 14. Olarin Panimo MC Taakibörsta iPa Remix 
 15. Hailuodon Dunkkeli 
 16. Takatalo & Tompuri Kaski Vehnä 
 17. Hiisi X Ruohonjuuri X Pien -Bears, Beets & Battlestars 
 18. Fat Lizard Brewing Co. Backdrop Porter 
 19. Maku / Two Tribes Dr. Zesto 
 20. Kallio Brewery Hilla 
 21. 8-Bit Brewing Pacman Porter 
 22. Kanavan Panimo & Bönthöö Bönthöö Paljas Saari 
 23. Fiskarsin Farmhouse Series Vermillion – Saison de Rouge 
 24. Panimoyhtiö Tuju Aamiainen Oatmeal Coffee Stout 

2 thoughts on “Jaskan Pien olutjoulukalenteri 2018: Alkusanat

  1. Pienellä viiveellä tulivat 🙂
   Mutta ovat kyllä koko ajan olleet muuten blogissa näkyvillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *