Jaskan Pien olutjoulukalenteri 2018: Luukku 17 – Hiisi X Ruohonjuuri X Pien -Bears, Beets & Battlestars

Hiisi X Ruohonjuuri X Pien -Bears, Beets & Battlestars

Lasissani on kolmen kimppa eli Panimo Hiisin, Ruohonjuuri Oy:n ja Pien -olutkaupan yhteistyöntulos. Heti alkuun sanon, että ainut ruoka josta en tykkää on punajuuri. Poikkeuksena on hyvin tehty borssikeitto. Muuten en ole oppinut tykkäämään. Kaikki muut ruoat uppoaa kyllä, kuten tässä alla olevalla videolla hapansilakka 🙂

Sitten mennään tähän olueeseen, joka on punajuuri-kuusenkerkkä sour ale. Eli nyt pääsen (joudun) maistamaan punajuurella maustettua olutta. Jännittää! Oluen nimi Bears, Beets & Battlestars taitaa tarkoilla monenlaisia merkityksiä. Beets ainakin viittaa juurikin punajuureen. Toinen viittaus menee The Office -sarjaan.

Etiketistä:
”Kirpakan punertava, villin metsäinen hapanolut saa väriä ja maanläheistä rouheutta punajuurista sekä havuista aromia kuusenkerkästä ja Simcoe-humaloista. Kokonaisuutena ollaan aika lailla uuden aallon ytimessä. Nice. Nauti viilennettynä (8-10°C) sirkkapähkinöiden kera. Levylautaselle Teddybearsia ja a vot!

A refreshingly tart, red sour ale flavoured with spruce tips and beetroots. The beets add a subtle earthy twist and the spruce tips pair well with the piney and aromatic Simcoe hops. Serve chilled (8-10°C) with some cricket nuts (it’s a thing!), crowning the experience with some music by Teddybears”

Panimo: Panimo Hiisi

Panimon sivut: www.hiisi.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Sour ale

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 25EBU

Fiilikset:
Tuoksusta tulee esiin keskivertoa happamuutta ja marjaisuutta. Ei tästä kyllä suoraan pysty sanomaan, että sisältää punajuurta ja kuusenkerkkää.

Mausta sen kyllä sitten voi sanoa. Siellähän se punajuuri sitten on. Ensimmäisellä hörpyllä koko kropan läpi meni kylmät väreet. Ei anneta sen häiritä, vaan toista hörppyä ottamaan. Kyllähän tästä tulee esiin punajuuren vihanneksisuutta ja ei vaan mulle toimi. Happamuus on voimakasta ja olut pirskahtelee kunnolla suussa ja muodostaa melkoisia röyhtäyksiä ilmoille. Mausta tulee esiin myös raparperia ja marjaisuutta. Kuusenkerkkää tulee esiin vasta viimeisillä hörpyillä, kun alan toipumaan punajuuren luomasta shokista. Sanotaanko näin, että onhan tämä erikoinen, mutta ei ole millään tasolla minun juttuni.

Mistä: Saatu Pien -olutkaupalta. Löytyy heidän olutjoulukalenterista.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Maista jos tykkäät erittäin erikoisista happamista oluista. Jos tykkäät punajuuresta ja haluat maistaa sen oluessa. Jos et voi sietää punajuurta, niin tämä ei välttämättä myöskään ole sinun juttusi.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 4/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 8/20
Yhteensä: 22/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *