Jaskan Pien olutjoulukalenteri 2018: Luukku 5 – Cool Head Lumberjack ja Raznilla

Cool Head Lumberjack ja Raznilla

Eilen luukun takaa löytyi olutlasi, joten tänään paikataan eilinen juomaton luukku kahdella tölkillisellä. Viidennestä luukusta paljastui kaksi Cool Head Brew:n olutta.

Ensimmäinen niistä on Tempel Brygghusin kanssa yhdessä valmistettu Lumberjack Juice Sour Ale. Tästä kirjoitin arvion tämän vuoden heinäkuussa. Tässä siihen linkki. Silloinen arvio on 5,9 % -versiosta ja tällä kertaa maistoon 5,5 % -versio. Lumberjack Juice on kuusenkerkällä ja katajanmarjoilla maustettu sour ale.

Toinen purkillinen on myös yhteistyöolut ja tässä kaverina on Orava Brewing. Olut on nimeltään Raznilla ja se on Smoothie style sour ale, jossa vadelmaa, laktoosia ja vaniljaa.

Panimon sivut: www.coolhead.fi

Maa: Suomi

Cool Head Brew / Tempel Lumberjack Juice

Panimo: Cool Head Brew ja Tempel Brygghus

Tyyli: Sour Ale

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:
Tässä oluessa on tultu eteenpäin. Aikaisemmassa versiossa tuoksu ei löytänyt kohteeseen ja se oli vaan outo. Nyt mukana olevat mausteet tulevat viipyilevästi esiin, eivätkä hyökkäile. Kuusenkerkkä on selkeä ja antaa tuoksulle lisäarvoa hienolla havuisella vedollaan. Happamuus melko mietoa.

Happamuus on tässä versiossa huomattavasti miedompaa ja samalla miellyttävämpää. Kuusenkerkkä toimii ja tuoksun tavoin tuo tälle oluelle lisäarvoa, eikä ole vaan markkinointikikka. Tämä 5,5 % -versio on kokonaisuutena hallittu paketti ja on hienoa nähdä, että se on kehittynyt harppauksen eteenpäin. Aikaisemmin maistettuna ajattelin, että kertamaistona menee, mutta nyt voisin kuvitella ostavani jatkossakin.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 37/50

CoolHead vs. Orava Raznilla

Panimo: Cool Head Brew ja Orava Brewing

Tyyli: Sour Ale

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:
Vadelmamehuinen tuoksu, jossa laktoosin tuomaa makeutta ja pehmeyttä. Kevyt happamuus tulee esiin, mutta vaniljaa en löydä.

Maku on hyvässä balanssissa ja pitää mukanaan sopivaa happamuutta ja laktoosi tasoittelee kulmia pehmeämpään suuntaan. Mummon marjamehuinen loppuliuku ja muuta sekunti nielaisun jälkeen suusi ei tiedä joitko äsken olutta vai marjamehua. Virkistävä ja oikein asiallinen hapanolut vaikka tuossa yhdessäkin tölkissä on melkoisesti tekemistä yhdelle hengelle.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 30/50

Mistä: Saatu Pien Shop & Barilta. Löytyy heidän olutjoulukalenterista.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *