Jaskan Pien olutjoulukalenteri 2018: Luukku 13 – Sonnisaari Mulkero

Sonnisaari Mulkero

Nyt sitten lähdetään maistamaan olutta, mikä voisi olla monenkin ihmisen ns. nimikko-olut itseni mukaan lukien. Oluen nimi on Mulkero ja sen on valmistanut oululainen Sonnisaari. Ensimmäisen kerran maistoin tämän oluen tämän vuoden helmikuussa Bangkokissa, jonne vein veljelleni pullollisen lahjaksi. Mukavaa vaihtelua antoi tällainen tumma olut, kun siellä oli päivät lipitellyt vaaleita lagereita, kuten Chang, Singha ja Leo.

Mulkero on 5,5 % portteri, jonka mausteena on käytetty appelsiininkuorta ja fenkolinsiemeniä. Voisi noilla spekseillä olla myös hyvä tarjoiltava olut joulupöytään tai istut sukulaisten kanssa iltaa nauttien joulurauhasta ja sitten tarjoat appiukolle pullollisen Mulkeroa.

Panimo: Sonnisaari

Panimon sivut: www.sonnisaari.com

Maa: Suomi

Tyyli: Portteri

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:
Mausteinen ja kuivan paahteinen pitkä tuoksu. Hieman palanutta tummaa maltaisuutta, lakritsia ja reilusti kahvia.

Vahvasti humaloitu portteri, jossa alkukatkeron jälkeen suussa rupeaa pehmenemään. Paahteisuus on myös maussa hieman palanutta (ihan hyvällä tavalla) ja kahvisuus vahvaa. Lopussa taas tulee esiin selkeää humalan katkeroa. Koko maistelun ajan fenkoli tuo esiin oman mausteisuutensa, mutta appelsiininkuorta en löydä missään vaiheessa.

Mistä: Saatu Pien -olutkaupalta. Löytyy heidän olutjoulukalenterista.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3


Pisteet:

Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 34/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *