Jaskan Pien olutjoulukalenteri 2018: Luukku 10 – Vallilan Orion Hemp Ale

Vallilan Orion Hemp Ale

Nyt emme puhu Netrauta.comista löytyvästä Vallila Orion pimennysverhosta, vaan puhumme Vallilan Panimon Orion -oluesta, joka on hamppu ale. Olut on julkaistu hieman reilu pari vuotta sitten ja nyt itse sitä ensimmäistä kertaa kaatelen lasiini. Viime vuoden kalenterissa maistossa oli Vallilan Panimon Sauna 1-IPA ja tässä linkkiä siihen arvioon. Hamppuale kyllä kieltämättä kiinnostaa, koska itsellä ei ole käynyt mielessäkään, että sitä käyttäisi oluessa.

Näin lukee panimon sivulla oluesta:
”Suomen ensimmäisessä kaupallisessa hamppuoluessa hamppua on käytetty sekä mallaspohjassa että humalan tapaan tuomassa aromeja olueen.
Hampunsiementen hento pähkinäisyys täydentyy tuorehampun hedelmäisen yrttimäisillä aromeilla. Sekä tuoksussa että maussa on ripaus arbuusia.”

Panimo: Vallilan Panimo

Panimon sivut: www.vallilanpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Aromisoitu olut

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:
Vau! Aikamoinen aromi. Jotain sellaista mitä ei ole aikaisemmin oluessa tullut vastaan ja nyt voi sanoa, että tämä on hyvä asia. Monesti on tullut uusia ja tuntemattomia tuoksuja vastaan ja samalla toivoo, ettei olisi tullut vastaan. Orionin kanssa sitä ei ole, vaan nyt on mielenkiintoista erikoisuutta. Tuoksu on tuttu, koska olen parinakin jouluna ostanut vaimolleni The Body Shopin hamppuvoidetta, joten olen tämän tuoksun kanssa tullut tutuksi. Voinen sanoa, että tuoksu on hamppuinen ja se toimii. Se on hieman vihanneksinen, pähkinäinen ja reilun yrttinen tuoksu, joka pehmentää sopivasti tämän oluen aromia.

Suussa pyörii, kuin olisin syönyt sitä vaimoni hamppuvoidetta. Tuntuma on rasvaisen öljyisä ja jää kiinni kitalakeen. Huom. en ole maistanut vaimoni voidetta, mutta harkinnut olen. Maku tarjoaa samaa yrttisyyttä, kuin tuoksukin. Onneksi vihannes on tiessään. Hampun voi kyllä maistaa myös tai ainakin tältä sen kuvittelen maistuvan. Kirpeää hedelmäisyyttä löytyy myös.

Suoraan sanottuna tykkään tuoksusta makua enemmän. Toisaalta minut on totutettu tuoksuun jokailtaisella rasvailuilla (huom. kerran itsekin kokeilin ja toimii). Maku on hyvin erikoinen ja hamppu tarjoaa siihen aivan uuden ulottuvuuden. Suosittelen ehdottomasti kaikkia maistamaan, koska tämä olut on hyvällä tavalla erikoinen ja siinä se erikoisuus on saatu toimimaan osana olutta.

Mistä: Saatu Pien -olutkaupalta. Löytyy heidän olutjoulukalenterista.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 29/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *