Jaskan Pien olutjoulukalenteri 2018: Luukku 8 – Nilkko Brewing Korra Black IPA

Nilkko Brewing Korra Black IPA

Sitten on luvassa mäntyharjulaisen Nilkko Brewingin Black IPA. Oluen nimi on Korra ja sehän ainakin uralilaisella kielellä tarkoittaa palokärkeä. Samainen lintu on myös pullon etiketissä, joten voisin luulla nimen mysteerin olevan tuossa.

Panimo: Nilkko Brewing

Panimon sivut: www.nilkko.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Black IPA

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 48 EBU

Fiilikset:
Paahteisuus etunenässä ratsastava Black IPA. Suklaisuutta ja kahvisuutta. Tästä tulee tuoksun perusteella mieleen stout pienellä hieman reilummalla humaloinnilla ns. jenkkistout.

Maun puolella mennään sitten humalat edellä, eikä enää ole epäilystä mikä olut on kyseessä. Kovan tuntuista sitruksista humalointia ja muutenkin olemus enemmän hedelmäinen, kuin tumman paahteinen. Paahteisuuden kimppuun pääsemme viiveellä ja silloin olemmekin tämän tyylilajin perusteissa kiinni.

Sen minkä Korra tuoksussaan menettää, niin maussa ottaa korkojen kanssa takaisin. Tuoksua kun saadaan vielä hieman hiottua oikeaan suuntaan, niin pisteissäkin saadaan tuoksu- ja yleisvaikutelma kohtia hilattua kumpaakin parilla pisteellä ylöspäin. Silloin olemmekin jo erittäin hyvillä pisteillä.

Mistä: Saatu Pien -olutkaupalta. Löytyy heidän olutjoulukalenterista.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *