Weihenstephaner Korbinian

Weihenstephaner Korbinian

Maailman vanhimman olutpanimon Weihenstephanin valmistama Korbinian on jo pitkään kuulunut oluisiin joihin voi aina luottaa. No toisaalta Weihenstephan on toisen saksalaisen panimon Ayingin tapaan sellainen panimo, että heidän kaikkiin tuotteisiinsa on aina voinut luottaa ja voin lyödä vaikka vetoa, että jatkossakaan ole luottamuksen kanssa ongelmia.

Inhoan talvea ja kylmiä ilmoja, mutta yksi asia mistä siinä pidän on, että silloin voi taas siemailla Doppelbockeja. Voihan niitä imeskellä myös kesäisellä terassilla, mutta ei se vaan ole sama juttu. Voihan avoautollakin vetää katto alhaalla lumi- ja räntäsateessa, mutta ei se vaan ole sama fiilis, kuin aurinkoisena päivänä. Sama pätee myös monien oluttyylien kanssa. Doppelbock on itselleni talvipäivien se kaikkein rakkain oluttyyli, koska se tarjoaa mukavasti tummaa maltaisuutta ja sopivasti lämpöä. Se ei lähde revittelemään missään vaiheessa. Sitä ei olla käytetty 35 eri maltaalla, 17 eri humalalla ja pyöräytetty 13 erilaisen viskitynnyrin läpi. Se on vaan konstailematon tumma ja vahva olut ja sillä siisti. Tynnyrijutut ovat myöskin loistavia, en siis lähde niitä mitenkään dissaamaan, mutta kylmän talvipäivän jälkeen tasapainoinen Doppelbock antaa minulle enemmän.

Panimo: Weihenstephan

Panimon sivut: www.weihenstephaner.de/en

Maa: Suomi

Tyyli: Doppelbock

Voltit: 7,4 %

Katkerot: 32 EBUa sanoo panimon sivu ja Alko heittää 14 EBUa.

Fiilikset:
Tuoksu kertoo kaiken olennaisen. Tummaa syvää maltaisuutta ja sopivasti alkoholin tuomaa lämpöä. Alkoholi ei iski esille, mutta siellä se on. Tämä runsas tuoksu on täynnä suklaisuutta, tummaa hedelmää ja täyteläistä maltaisuutta.

Täyteläinen suutuntuma tuo mukanaan juuri sopivasti makeutta ja leipäisää maltaisuutta. Vähitellen se rupeaa lämmittämään poskia ja tämä tumman paahteinen olut tarjoilee suklaata ja kaakaota. Loistavan panimon loistava olut loistavaan oluttyyliin. Tulikohan äskeiseen lauseeseen tarpeeksi loistava -sanoja?

Mistä: Saatu. Löytyy Alkon valikoimasta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *