Jaskan joulun oluet 2020 – Olutvinkit joulunviettoon!

Kuva vuodelta 2014 🙂

Olen jo vuosia julkaissut jouluksi vinkkejä, että minkälaisia oluita kannattaa jouluna maistella. Samalla nämä oluet ovat sellaisia, mitä tulee itsekin jouluaattona siemailtua. Poikkeuksena on yksi vuosi, kun julkaisin oman joulupöytäni oluen ja joensuulaiset oluenystävät olivat tyhjentäneet kaupat tästä oluesta, jolloin itse jäin ilman. Hauska tapahtuma sinänsä. Ei hätää. Ei sitä silloinkaan tarvinnut kuivin suin olla. Tokihan maailmasta löytyy paljon oluita, mitkä toimivat jouluaattona, mutta tässä nyt tulee muutama, mitä ainakin itse aion siemailla.

Ennen kuin mennään vuoden 2020 oluiden pariin, niin tässä linkkejä aikaisempien vuosien suosituksiin. Sieltä voi tällekin vuodelle löytyä jollekin sopivia juomia.

Jaskan oluet joulunviettoon 2019
Jaskan olutvinkit jouluun 2018
Jouluksi olutta! Jaskan muutamat vinkit! 2017
Jaskan olutvinkit joulupöytään 2015


Sitten mennäänkin itse vinkkeihin.

Ruoanlaitto-olut:

Tornion Panimo Hillatus Sour

Ruoanlaitto-olut on tärkeässä roolissa jouluaattoa. Vähitellen ruvetaan valmistelemaan joulupöydänantimia, niin siinä valmisteluvaiheessa tulee olla olut, mikä mukavasti virkistää. Hillatus tarjoilee aitoa lakkaa ja siihen kaveriksi sopivasti happamuutta. Tarjoilee juuri sopivan virkistyksen ruoanlaiton aikana.
Tarkempi arvio

 

Joulupöydän The olut:

Maku Brewing Savuvehnä

Joka joulu valitsen yhden oluen, mikä tulee toimimaan joulupöydässä oluenani. Tähän valikoituu sellainen olut, mikä toimisi mahdollisimman hyvin monien ruokien kanssa. Tällä kertaa valinta taittuu vehnäisempään suuntaan. Maku Brewingin Savuvehnä on kuin kevyt versio sahdista. Banaanisuutta löytyy reilusti ja olut on prosentteihin nähden hyvin runsas. Sopii hyvin joulupöydän kalojen kanssa ja sitten savuisuuden kautta pistetään toimimaan myös kinkun kaverina. Monesti minulla tässä on ollut savuinen lager, mutta tänä vuonna mennään vehnällä. Kyseinen olut on yksi syksyn ja alkutalven kovimpia suomalaisia pienpanimo-oluita.
Tarkempi arvio

 

Joulusaunan juoma:

Laitilan Kukko Pils Alkoholiton

Saunajuomana tykkään, että olut on kevyt, raikas ja tarjoaa reilusti makua. Tämä alkoholiton Kukko Pils on tässä tilanteessa toimiva. Kyseessä on alkoholiton olut, missä on mukavasti makua.
Videolla Kukko Pils Alkoholiton maistossa

 

Joulun yömyssy:

Kimito Brewing Ryewine

Aattoilta alkaa hämärtyä ja vähitellen pystyy ihan kunnolla rentoutumaan. Jouluruoat on syöty, joulusaunat saunottu ja lahjat jaettu. On aika istahtaa hetkeksi kynttilänvaloon tuijottelemaan koristeltua joulukuusta. Siihen kaveriksi, kun lasiin kaataa runsaan rukiisen Kimito Brewingin Ryewinen, niin eipä siinä muuta tarvitse, kuin nautiskella. Olut löytyy Alkon valikoimista.
Tarkempi arvio

 

Sahti:

Sahti on joulupöydän tärkein elementti. Monena jouluna omassakin joulupöydässä olen päässyt maistamaan tätä perinteistä suomalaista juomaa. Tänä vuonna on vielä epäselvää, että löytyykö omasta pöydästä sahtia. Joensuu on sijainniltaan huono, koska täällähän sahtikulttuuria ei ole. Palataan tähän sahtiasiaan myöhemmin jos sahtia pöydästäni löytyy. Suosittelen kuitenkin hommaamaan sahtia jos siihen on mahdollisuus.

Näillä eväillä täällä vietetään joulua. Mukavaa joulun aikaa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *