Kimito Brewing Ryewine

Kimito Brewing Ryewine

Kimito Brewingilta maistoon Ryewine ja tässä oluessa maltaasta 20 % on ruista. Olut on kypsynyt tankissa kaksi kuukautta ennen pullotusta. Ruis on Kimito Brewingin lempi raaka-aineita ja mielestäni kyseinen panimo on Suomen paras käyttämään ruista oluenvalmistuksessa. Ryewine on laajassa Alkon jakelussa, joten jokainen teistä pääsee hakemaan omansa talteen ja kun luette arvion, niin syytä olisikin hakea. Luvassa on nimittäin melkoisen hieno makuelämys.

Panimo: Kimito Brewing

Panimon sivut: https://www.kimitobrewing.com/fi/etusivu/

Maa: Suomi

Tyyli: Ryewine

Voltit: 9,5 %

Fiilikset:
Täyteläinen ja voimakkaan rukiinen tuoksu. Tuoksusta voi poimia suuren määrän tummia kypsiä hedelmiä. Loppuveto paahteinen. Kokonaisuus on vahva, mutta hyvässä tasapainossa. Maltaat edelle menevä ja karamelliseen makeuteen taittuva.

Makumaailma on täynnä suuria makuja. Oluen tarjoamat 9,5 % tulevat esille, mutta ainoastaan lämmittävänä elementtinä. Suussa tuntuu paksuhko tumman hedelmäinen nektari ja karamellista makeutta. Ruis on suuresti esillä tuoden mukanaan mausteisuutta ja tässä oluessa näkee kuinka Kimito Brewing on mestari käyttämään tätä hankalaa raaka-ainetta. Ripaus lakritsisuutta.

Kerta kaikkiaan hieno olut. Pitkään nautittava suuri olut, jossa riittää makua pitkäksikin aikaa. Tässä on sellainen olut, mitä pitää joulunpyhiksi hommata useampi ja voi sitten kynttilänvalossa siemailla Ryewinea, ihailla koristeltua joulukuusta ja rentoutua. Toinen hetki voisi olla muutaman päivän päästä oleva itsenäisyyspäivä.

Mistä: Saatu. Löytyy Alkon valikoimasta.

 

Kuvausvekotin: OnePlus 8

Maista jos tykkäät suurista oluista. Haluat maistaa miltä ruis maistuu parhaimmillaan oluesta. Maltaisten oluiden ystävälle.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50

Näillä pisteillä Kimito Brewing Ryewine tulee nousemaan Jaskan Top oluet Suomesta -listalle. 

Tässä listat kokonaisuudessaan!

One thought on “Kimito Brewing Ryewine

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *