Maku Brewing Savuvehnä

Maku Brewing Savuvehnä

Syyskuun lopussa Maku Brewingin Savuvehnä rupesi rantautumaan hyvin varusteltuihin ruokakauppoihin ja nyt sitten itsekin pääsin sitä kaatelemaan olutlasiin ja siitä sitten ääntä kohti. Pelkästään ajatuksen tasolla olut herättää kiinnostusta tällaiselle minunlaiselle vehnä- ja savuoluiden ystävälle.

Panimon sivuilta kuvaus oluesta:

”Maku Savuvehnä on talvinen iltahämärä, kun nuotanvetäjien äänet kaikuvat jääpeitteisellä järvellä ja iltarusko leimuaa höyryävän avannon yllä. Rannalta kantautuu savun tuoksu, siellä viritellään jo tulia. Maku Savuvehnässä klassisen vehnäoluen pehmeys yhdistyy vedet kielelle herauttavaan savustetun maltaan aromiin.”

Panimo: Maku Brewing

Panimon sivut: www.makubrewing.com

Maa: Suomi

Tyyli: Savuolut

Voltit: 5,2 %

Humalat: Magnum, Mittelfruh

Maltaat: Smoked Wheat, Pilsner, Munich, Caramel 100

Muuta: Vegaaninen

Fiilikset:
Mitäs hittoa?? Onks tää sahtia? Tuo oli ensimmäinen fiilikseni, kun ensimmäisen kerran nuuhkaisin Savuvehnää. Paksua ja vahvaa banaanisuutta ja vähitellen taustalta alkaa tuulahtelemaan savuisuutta. Hieno tuoksu.

Maultaan tuoksua kevyempi, eikä banaani ole enää niin tuhtia miltä se sieraimissa tuntui. Sitä banaania siellä kuitenkin on ja kauniisti savuisuuden kanssa menevät yhteen. Alku makean banaaninen ja loppu kuivan savuinen. Makeaa karamellisuutta. On kyllä hämmentävän hieno olut.

Suomalaisilta pienpanimoilta ei ole liikaa tullut sellaisia onnistuneita vehnäoluita, mutta nyt olemme asian ytimessä. Vielä kun tämä vehnäolut ottaa kaverikseen savuisuutta ja saa kaiken toimimaan täydellisessä harmoniassa.

Mistä: Saatu.

Kuvausvekotin: OnePlus 8

Maista jos tykkäät vehnäoluista, banaanisuudesta ja savuoluista.


Pisteet:

Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *