BrewDog Punk IPA 5,4 %

BrewDog Punk IPA 5,4 %

Siitä on kaksi ja puoli vuotta, kun viimeksi olen blogissani arvioinut skotlantilaisen BrewDogin oluesta arvion ja tuon jälkeen en ole montaakaan kertaa maistanut kyseisen panimon tuotteita. Tämä käytännössä johtuu siitä, että heiltä tuli toinen toisensa perään vaikka minkälaista tuubaa ja enemmän keskityttiin siihen kikkailuun. Tehtiin oluita vaikka minkälaisilla paskanmarjoilla ja lopulta itseltäni meni maku koko hommaan.

Viime viikolla huomasin, että maitokaupan hyllyyn oli ilmestynyt Punk IPA ja ensimmäisenä olin, että MIT VIT!! Eikös tämä olut ole yli jopa nykyisenkin maitokaupparajan, mutta olut olikin 5,4 % (aikaisemmin 5,6 %). No poimin tölkin mukaani, koska onhan PunkkiIPA yksi panimon onnistuneimpia oluita, vaikkei tajuntaa räjäytäkään. Nyt ei sitten pidä käsittää, että pidän BrewDogia huonona panimona, vaan heillä rupesi tulemaan niin paljon erilaisia oluita, että näytti jo erilaisten oluiden määrä korvaavan laadun ja ennen kaikkea järjen oluiden ideoissa. BrewDog on aina osannut tehdä hyviä oluita ilman turhia kikkailuja.

Tästä hyviä esimerkkejä ovat:

Nuo 7 yllämainittua olutta ovat sellaisia, jotka eivät ole menneet BrewDogin kikkailukoneiston läpi ja toimivat tyylilajissaan erittäin hyvin. Suosittelen maistamaan. Noista ei välttämättä aivan kaikki ole enää tuotannossa, mutta 5 AM Saint ja Dead Pony Club ovat ainakin, koska niitä olen muutaman maistanut.

Nyt sitten pitkästä aikaa annan skottipanimolle mahdollisuuden ja otan maistoon heidän oluensa. Aikaisempi Punk IPA arvioni on vuodelta 2013, joten heti perään otan uudestaan sen testiin. Voisin veikata, että tämä 5,4 % -versio on valmistettu Suomen markkinoita varten ja luulen ettei veikkaukseni ole hirveän väärässä.

Panimo: BrewDog

Panimon sivut: www.brewdog.com

Maa: Skotlanti

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 5,4 %

Fiilikset:

Tuoksultaan trooppisen hedelmäinen ja havumetsäinen. Greippistä sitruksisuutta ja simppeliä maltaisuutta. Perushyvää tekoa!

Makumaailma ei lähde hyökkäilemään, vaan humalat esiin tasaisena vetona sitruksisuutta ja jopa ruohoisuutta. Havujakin siellä heilahtaa.  Melko lailla tasapainoinen olut, johon kaipaisin hieman enemmän runkoa ja humalointikin voisi olla asteen pari tiukempi. Helposti lähestyttävä IPA, joka on kyllä varovainen esitys. Mausta tulee mieleen vahvasti humaloitu Pils, koska maku tarjoaa enemmän ruohoisuutta, kuin trooppista hedelmää.

Punk IPA 5,4 -prosenteilla ei kyllä kaadu kikkailuun, mutta kaipaisi enemmän luonnetta jo pelkästään nimensä takia. Ei nimessä voi lukea Punk jos makumaailma on lähes anteeksipyytelevä.

Mistä: S-Market Niinivaara

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 33/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *