BrewDog Punk IPA

BrewDog Punk IPA

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Muutamaan otteeseen hanasta käsin on tullut skottilaisen punk panimon Punk IPA maistettua ja olen itse asiassa tykännyt oikein paljon. Eihän se ole ollut mikään hirmuinen humalapommi, mutta pääpiirteiltään aivan onnistunut olut. Punk IPAn resepti on uusittu vuoden 2010 alussa ja muutokset ovat pääasiassa tapahtuneet humalissa ja prosenteissa. Vanhassa Punkissa oli käytetty Chinook, Crystal ja Motueka humalalajikkeita ja prosentteja oli kuusi. Alla näkyykin tämän nykyisen speksit. No maistetaanpa ja katsotaan kuinka Punk IPA toimii pullotuotteena.

Panimo: BrewDog

Maa: Skotlanti

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 5,6 %

Kantavierre: 12,7 %

Katkerot: 36,0 EBU (Alkon mittaama) ja 45 EBU (BrewDogin ilmoittama)

Väri: 22,0 EBC

Humalat: Chinook, Simcoe, Ahtanum ja Nelson Sauvin.

Maltaat: Marris Otter Extra Pale

Ulkonäkö: Puolentoista sormen mittainen vaahto. Väriltään oranssinkeltainen ja melko kirkas.

Tuoksu: Tuoksussa esiintyy havumetsäistä ja sitruksista humalointia. Pehmeää hedelmää ja karamellista mallasta. Oikein hyvän tuoksuinen olut, josta ei kuitenkaan tuo humalointi hyökkää silmille.

Maku: Punk IPAn maku noudattelee tuoksun viitoittamaa tietä. Pehmeää trooppista hedelmää, sitrusta ja hieman myös havuisuutta. Humaloinnissa on ruohoisia piirteitä. Maltaiden ja trooppisten hedelmien tarjoama makeus toimii oikein mainiosti.

Tuomio: Ei missään tapauksessa parasta BrewDogia, mutta oikein maistuva olut. Katkeroita omaan makuun olisi toivonut enemmän, kun miettii mikä tyyli on kyseessä. Ehkä tästä oluesta ei kannata miettiä mikä tyyli, kun keikkuu siinä APAn ja IPAn välimaastossa. Pehmeän hedelmäinen ja makea maistuva olut, joka omaan makuuni oli hanasta ehdottomasti parempi tai niin ainakin muistelen.

Ostanko jatkossa:  Tulee varmasti ostettua.

Mistä: Alkon valikoimassa.

Olutopas.info pisteeni: 35/50

Kolme sanaa: Astetta miedompi IPA

Muokattu: 1.10.2013 hieman katkeroiden lukuja.

2 thoughts on “BrewDog Punk IPA

  1. 45 on valmistajan ilmoittama EBU määrä, 36 Alkon mittaama.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *