BrewDog No Label & Zeitgeist

Maitokauppojen valikoimiin oli ilmestynyt pari uutuutta BrewDogilta. Ensimmäisenä on No Label, joka on panimon mukaan THE WORLD’S FIRST NON–BINARY, TRANSGENDER BEER. Tämän oluen valmistuksessa on käytetty humalia, jotka ovat ennen sadonkorjuuta vaihtaneet sukupuolta. Panimon ajatukset ovatkin tällä oluella korostaa, että aivan kuten ihmiset, niin myös olut saa olla mitä haluaa ja myös ylpeä siitä. Itseäni tässä jännittää, että onko tässä oluessa menty tuttuun tapaan tarina edellä ja itse oluen maku on toissijainen juttu. Tämä on vaan lähiaikoina ollut mielestäni valitettava totuus BrewDogin oluissa. Muutama vuosi sitten panimo kuului minulla suosikki panimoiden joukkoon, mutta tällä hetkellä ei ole lähelläkään sellaista ”haluttua” kunniaa.

Toisena oluena on Zeitgeist. Tämä olut oli aikaisemmin 4,9 % ja eipä täten sopinut maitokauppojemme muottiin. Nyt pudotetaan 0,2 pykälää alemmaksi ja sehän menee muottiin aivan heittämällä. Olen tämän oluen maistanut aikaisemmin Skotlannissa BrewDog Aberdeenin baarissa hanasta ja silloin oli timanttisen hyvä Schwarzbier. Tähän kyllä varmasti vaikutti myös yleinen fiilis, mutta hyvää se oli joka tapauksessa.

Käydäänpäs näiden kahden kimppuun ja ekaks No Label.

BrewDog No Label

Panimo: BrewDog

Maa: Skotlanti

Tyyli: Kölsch

Voltit: 4,6 %

Fiilikset:
Tämä oli juuri sellainen, kuin ajattelin. Vahvan sitruksinen olut, jossa ei juurikaan muuta ole. Perus BrewDog olut, joka ei enää jaksa herättää suuria tuntemuksia. Rapsakka, kepoinen ja tylsä olut. Perinteikkäästi valmistetut Kölschit ovat oikein miellyttäviä oluita, mutta tää ei kyllä natsannut.

Pisteet:
Tuoksu: 4/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 24/50

Ja sitten Zeitgeistin vuoro.

BrewDog Zeitgeist

Tyyli: Schwarzbier

Voltit: 4,7 %

Fiilikset:
Nyt ollaan aivan eri tasolla, kuin äskeisessä. Tuoksu on paahdettua mallasleipää, kahvia ja pieni humalan heilahdus. Maultaan mukavan kuivakan paahteinen. Suklaata, leipää ja häivähdys makeutta. Hedelmäinen humalointi toimii näppärästi ja Zeitgeist menee kerralla maitokauppa BrewDogien kärkijoukkoon. Hyvän juotavuuden tarjoava olut, jota ei voi kuin suositella. Lyhyesti sanottuna Black IPA Light 😉

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *