Jaskan pikaiset – BrewDog Rip Tide

BrewDog Rip Tide

 Olutopas.info – Arvioi

Rip Tide on Skotlantilaisen BrewDogin 8 % Imperial Stout, jonka valmistuksessa käytetty mm. tummaa muscovadosokeria. Vuonna 2007 Rip Tide voitti WBA (World Beer Awards) – palkinnon parhaasta Imperial Stoutista. Tämä on loistava suoritus BrewDogilta, koska kyseinen panimo on perustettu samana vuonna. Nippelitietona voisi sanoa, että yhdysvaltaisessa alkoholiliikkeessä nimeltä Total Wine, tämä Rip Tide löytyi nimellä ”Old World Russian Imperial Stout”.

Väriltään tämä IS on lähes musta ja sen päälle muodostuu reilu beigen ruskea vaahto. Vaahto kestää oluen päällä erittäin pitkään. Tuoksussa on paahdetta, kahvia, suklaata ja makeutta. Maussa mukana nuo edellä mainitut ja lisänä hieman tummaa hedelmäisyyttä. Rungoltaan hieman kevyt, mutta ei häiritse yhtään. Humalointi antaa mukavaa potkua ja tämä sellainen helposti lähestyttävä erittäin hyvä Imperial Stout. Tätä joisi mielellään useamminkin.

Mistä: Viime kesänä ostin Systembolagetista ja hintaa tälle pullolle kertyi 2,90 €.
Kannattaako: Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen olut. Kun tulee vastaan, niin pitää kyllä itsekin uudestaan maistaa.
Pisteet:  40/50 

Muiden arvioita:

One thought on “Jaskan pikaiset – BrewDog Rip Tide

  1. Hmm, pystyykö antamaan mitään osviittaa miten tuolta systembolagetista tilataan? taitaa olla vain ruotsiksi, pitänee käyttää Google Translatoria?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *