Panimo Kiiski Maininki Savu Porter

Panimo Kiiski Maininki Savu Porter

Flunssa on hoidettu alta pois ja olen back in business! Testiin savuinen porter, mikä kuulostaa erittäin hyvältä, kun tässä ollaan taittumassa vähitellen talven puolelle.

Panimo: Panimo Kiiski

Panimon sivut: www.panimokiiski.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Baltic porter

Voltit: 7,5 %

Katkerot: 28,0 EBU

Humalat: humalat Northern Brewer ja Willamette

Maltaat: Pale, Smoked, Caramel, Pilsner ja Roasted

Fiilikset:
Pehmeä savuinen ja paahteinen tuoksu, jossa aromit hyvässä balanssissa. Tuoksu kohillaan, eikä savuisuus ota liikaa roolia. Nättiä!

Hyvin juotava balttinen portteri, jossa karamellista makeutta ja pehmeää savuisuutta. Petollisen juotava olut, kun kuitenkin tässä on voimaa 7,5 %. Runko soljuu kurkusta alas, muttei jää vetiseksi. Tässä on olut, jota haluan, että sitä löytyy jääkaapista koko talven ajan. Tätä voi nautiskella ihan silleen, toimii myös varmasti ruoan kanssa ja jälkiruokana. Hienoa työtä Panimo Kiiski. Olen tässä maistanut kyseisen kaikki oluet läpi ja voinkin sanoa, että uusista suomalaisista pienpanimoista yksi vaikuttavimpia esityksiä. Vahvat suositukset tämän panimon oluisiin!

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 37/50

3 thoughts on “Panimo Kiiski Maininki Savu Porter

 1. Näin panimon kanssa samalta kylältä olevana puolueeton mielipide on samoilla linjoilla, parhaita kokonaisuuksia Suomen mittapuulla!!

 2. Pelkästään positiivista palautetta ja silti pisteet noin alhaiset.

  Tämän blogin suurin ongelma on minusta se, että tuote ensin kehutaan maasta taivaisiin, tai lytätään maanrakoon ja kehuttu tuote saa 35/50 ja lytätty saa 30/50.

  Pisteytyksessä ei ole logiikkaa.

  1. Moi,
   Kiitoksia palautteesta.
   Tuo pisteytys on vanha Olutopas.infon pisteytys ja sen perusteella huonokin olut helposti saa reilusti pisteitä, koska siinä arvioperusteet menevät näin:
   Tuoksu: /10
   Ulkonäkö: /5
   Maku: /10
   Suutuntuma: /5
   Yleisvaikutelma: /20
   Yhteensä: /50

   Olen koko ajan menossa enemmän ja enemmän pois tuosta pisteytyksestä. Nykyisin monet huonot oluet ovat saaneet pisteitä jopa 0 – 5 pisteen väliltä. Tuolla aikaisemmalla pisteytyksellä siihen ei olisi mitään mahdollisuutta.
   Nykyisin pisteytykseni pääasiassa koostuu oluen tuoksusta ja mausta, mutta toki siihen muutkin asiat vaikuttavat. Aikaisemmalla pisteytyksellä esim huonokin olut helposti saa ulkonäöstä 4-5/5 pistettä ja noista se vähitellen pistemäärä kertyy.
   Olen kirjoittanut jo niin pitkään ja siinä ajassa on paljon muuttunut, joten tuonkaan takia pisteiden vertaaminen keskenään pidemmältä aikaväliltä ei anna oikeaa kuvaa.

   Kehittelen pisteytystä koko ajan ja mietin siihen järkevää ratkaisua.
   Todennäkoisesti tulen siirtymään 0-5 tähden pisteytykseen, mitä käytetään mm. Pint Pleasessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *