Nokian Keisari Talviolut

Nokian Keisari Talviolut

Nokian Panimo julkaisi hetki sitten talvelle 2018 uutuusoluen, joka pitää nimeä Keisari Talviolut. Kyseisen panimon maitokaupoista löytynyt Året Runt on ollut tumma lager -tyylissä oikein kelpo olut, joten nostin odotuksia tälle uutuudelle.

Panimon info:
”Kun talven kylmät ilmoittelevat tulostaan, Keisari on valmis ottamaan vastaan tuulet ja tuiskut.
Talvikausien paahteinen ja täyteläinen ja silti niin herkkä kausiolut, kuin aikuiseen makuun kirjoitettua iltasatua nauttisi. Saatavilla niin kauan kuin talvea riittää.


Suosittelemme: Talviolut sopii erinomaisesti talven saunailtoihin. Ruokapöydässä Keisari Talviolut toimii parhaiten yhteen syksyisten liharuokien, maukkaiden sieniruokien sekä tietysti joulukinkun kanssa.”

Panimo: Nokian Panimo

Panimon sivut: www.nokianpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Tumma lager

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 34 EBU

Humalat: Magnum, Perle ja Spalter Select

Maltaat: Pilsner, Dark Ale, Caramel 100 ja Paahdettu mallas

Fiilikset:
Tumman maltainen, hieman savuisa ja kotikaljamainen fiilis. Reiluhkoa humalointia taustalta tulvahtelee esille. Lämmetessä sieltä tulee esiin paprikamaista vihannesta ja siitä en välitä.

Makumaailma on sekava esitys paahteista mallasta, karamellista makeutta ja melko reilua humalaa. Maistuu kuin Pils olisi palanut pohjaan. Kokonaisuus taittuu tunkkaisaksi. Nokian Keisari Talviolut ei vakuuta missään suhteessa, vaan tämä maistellessa tulee mieleen kotikalja (pöytäolut), johon olisi päässyt hieman normaalia enemmän prosentteja. Keisari Talviolut on itselleni kuin talvi eli en välitä.

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 8/20
Yhteensä: 27/50

One thought on “Nokian Keisari Talviolut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *