BrewDog 5 A.M. Saint

BrewDog 5 A.M. Saint

Oluopas.info – Arvio 

Yleistä: BrewDog on skottilainen melko uusi panimo (perustettu 2007), jolla on tapana tehdä massasta poikkeavia oluita ja nimetä ne vielä hieman erikoisella omalla tyylillään. Nimi esimerkkejä: Bitch PleaseDead Pony Club, Tactical Nuclear Penguin, Sink the Bismarck, End Of History  ja Never Mind The Anabolics.

Jos nimet ovat sarjassaan erikoisia, niin erikoisuus on huomattavissa näissä oluissa spekseistä. Yllä mainituista mm. Tactical Nuclear Penguin on 32 prosenttinen Imperial Stout, Sink The Bismarckissa on potkua 41 prosentin verran ja End Of History on 55 prosenttinen olut, joka on survottu kuolleen eläimen sisään. Hetken aikaa kyseinen End Of History oli maailman vahvin olut, mutta ei enää. Dead Pony Club taas on toisesta ääripäästä 3,8 prosentillaan, mutta vahvalla humaloinnilla varustettuna. Never Mind The Anabolics joidenkin puheiden/kirjoittelujen mukaan sisältäisi steroideja. Oli miten oli, niin se on selvää että BrewDog on yksi tämän planeetan erikoisimpia panimoita.

Arvioinnissa oleva 5 A.M. Saint ei sisällä mitään kiellettyä ja prosentitkin ovat asialliset. Muutamia kertoja olen tätä maistellut ja tykkään erittäin paljon. Amarillo humalan käyttö tässä juomassa on suurimpia syitä tykkäämiselleni ja siihen kun kylkeen heitellään Cascadea ja Simcoeta yms. niin voi pojat ja tytöt, että maistuu.

Panimo: BrewDog

Tyyli: Amber Ale

Voltit: 5,0 %

Ulkonäkö: Punertavan ruskea beige vaahtoinen olut, joka jättää reilun pitsin lasin reunoille.

Tuoksu: Vahvasti humaloitu karamellinen tuoksu. Mäntymetsäinen aromi puskee sieraimiin.

Maku: Kitkerä, vahvalla humalarintamalla paketoitu olutnautinto. Joka jälkimaultaan hieman kuiva ja tunkkainen. Yrttisyyttä ja sitrusta havaittavissa.

Tuomio: Loistava Amber Ale, josta tykkään enemmän kuin Stonen Levitation Alesta.

Ostanko jatkossa: Kuuluu kyllä ehdottomasti niihin oluisiin, joita silloin tällöin pitää uudestaan käydä ostamassa.

Mistä: Alkosta

Olutopas.info pisteeni: 39/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *