Malmgård Hoppy Oat Ale

Malmgård Hoppy Oat Ale

Kolmen viikon mittainen kesäloma alkoi nyt ja otetaanpas sen kunniaksi yksi olut arvioitavaksi. Taustalla oleva nurmikko kertoo, että tekemistä on pihalla, mutta sitä ennen otan oluen. Olueksi valikoitui Malmgårdin Panimon Hoppy Oat Ale, joka on näitä Saimaa Brewing Companylla valmistettuja tölkkejä. Aikaisemmin maistoin Spelt IPAn, joka ei ollut aivan täysiosuma. Nyt onkin aika katsoa miten Hoppy Oat Ale hoitaa homman. Tyylilajia mietin ja eniten tämä toi kieltämättä ESB:n tyylisiä vivahteita.

Panimon sivuilta:
”Suodattamaton, kuparinvärinen ale-olut. Tuoksussa karamellimaista maltaisuutta ja kevyttä hedelmäisyyttä. Maussa kauran tuomaa pehmeyttä ja täyteläistä maltaisuutta. Tasapainoisen maun viimeistelee Challenger ja Goldings -humalalajikkeiden tuoma viipyilevän katkera jälkimaku.”

Panimo: Malmgårdin Panimo

Valmistuspaikka: Saimaa Brewing Co.

Panimon sivut: https://www.malmgardbrewery.fi/

Maa: Suomi

Tyyli: Premium Bitter/ESB

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 40 EBU

Humalat: Challenger, Goldings ja Columbus

Maltaat: Malmgård Special Blend, Crystal, Dark Ale ja kaura

Fiilikset:
Tuoksultaan paksun hedelmäinen ja märän mäskin tuoksu tulee vahvasti esille. Karamellisen tahmaava. Muuten toimii, mutta tuo mäski häiritsee.

Maku on tuoksua parempi, vaikkei sekään osu keskelle maalitaulua. Karamellinen ja hedelmäinen olut, joka alussa on melko hyvin balanssissa. Mitä nyt lopussa hieman humalointi nousee vahvemmin esiin. Kaura kyllä pehmentää, mutta ei tämä olut nouse miksikään erityiseksi suosikikseni. Eniten häiritsee se märän mäskin tuoksu, joka lehahtaa sieraimiini, kun siemaisen tätä olutta. Lopun reilumpi humalointi olisi voinut pysyä poissa ja olut olisi ollut koko makumatkan ajan tasaista vetoa. Silloin olisi pysynyt paketti kasassa. Toisaalta panimon ideana oli tehdä Hoppy-olut, vaikkei se omasta mielestäni tässä ollut hyvä idea.

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 4/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 28/50

2 thoughts on “Malmgård Hoppy Oat Ale

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *