Jaskan juhannus 2018 olutvinkit

Juhannus tulee kovaa vauhtia ja sitä vartenhan täytyy etsiä käsiinsä hyvät juomat ja lähteä rentoutumaan. Itselleni tänä vuonna juhannus on maalla oleskelua, ulkosaunaa, kotaruokaa ja pihapelejä perheen kanssa. Siinä sivussa muutamat hyvät juomat tekevät terää ja totta kai hulluna jalkapallofanina myös pitäähän se pelit tarkastaa. Tässä on muutamat oluet, jotka poimin itselleni talteen ja samalla ne ovatkin tämän juhannuksen vinkit.

Tämän vuoden vinkkejä ennen palataan vielä aikaisempiin vuosiin ja niiden juomavinkkeihin. Siellä on iso liuta hyviä juomia, joten sieltäkin varmasti löydätte monta näppärää juomaa. Tälle vuodelle poimin talteen sellaiset oluet, joita ei aikaisempina vuosina ole ollutkaan vinkkeinä.

Vuonna 2014 mentiin näillä olutvinkeillä
Juhannuksen viettoon 2014

Vuonna 2015 julkaisin tällaiset olutvinkit ja samalla myös seuraajani saivat kuvansa näkyville
JaskanKaljat -blogin seuraajien juhannusjuomat

2015 oli vuosi jolloin iskin myös Pint Pleasen blogiin 10 olutvinkkiä Jussin viettoon
Jaskan 10 olutvinkkiä juhannukseen

Kesän 2017 olutvinkin löytyy tän linkin alta
Jaskan Kesäoluet 2017

Tuossa oli aikaisempia vinkkejä ja nyt isketään neljä olutvinkkiä tälle juhannukselle.

Virkistystä päivään

Fat Lizard Track Day Session IPA

Panimo: Fat Lizard Brewing Company

Tyyli: Session IPA

Voltit: 4,9 %

Minkä kaa: Tää mitään ruokaa tarvii. Sokka irti ja aurinkoon makailemaan. Jos ei aurinko paista, niin sitten voi maata vaikka vesisateessa. Tämä olut sopii myös siihen.

Ajatukset: Yksi omia suosikkejani tällä hetkellä. Fat Lizardin Track Day on sellainen juoma, jota en ole muiden oluiden kanssa ennen kokenut. Se on kolme kertaa ollut mulla jääkaapissa. Olen kolme kertaa sen kaatanut lasiini ja sitten huomannut, että lasi on tyhjä ja olen jo nautiskellut oluen pois. Niin juotava olut, että kolme kertaa yrittänyt tehdä arvion ja aina vaan olut uponnut, ettei ole edes saanut mitään kirjattua ylös. Hyvä olut, jossa kaikki palaset naulattu täydellisesti paikalleen. Hedelmäinen, reilun katkeroinen ja aromikas.

Loimulohta ja Kölssiä

Laitilan Kölssi

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Tyyli: Kölsch

Voltit: 4,7 %

Minkä kaa: Loimulohi

Ajatukset: Laitilan Kölssi on erittäin virkistävä ja tasapainoinen olut, jota voisi tissutella vaikka koko juhannuksen ajan. Nyt kuitenkin loimulohi & Kölssi kohtaavat ja tarjoilevat varmasti toimivan makuparin.

Kodassa grillimakkaran kaverina

Saimaan Brewer’s Organic Yövesi Dark Lager

Panimo: Saimaa Brewing Company

Tyyli: Tumma Lager

Voltit: 4,5 %

Minkä kaa: Grillimakkara

Ajatukset:
Tummahko kevyt Tumma Lager, jossa reilusti paahteisuutta ja mukavasti savuisuutta. Grillikotaan tuli ja sitten sopivalla hiillokselle erilaisia makkaroita kypsymään. Siinä sitten herkuttelen makkaroilla ja huuhtelen sen alas Yövesi Dark Lagerilla.

Kahvinen yömyssy

Fiskarsin Akvavit Kaffe Dessert Stout

Panimo: Fiskarsin Panimo

Tyyli: Sweet Stout

Voltit: 6,5 %

Minkä kaa: Loppuillan nautiskeluhetkeen.

Ajatukset: Fiskarsin Kaffe Stout on mahtava herkku ja nyt löytyi siitä hieman viritetty versio, joka saa toimia illan yömyssynä. Normiversio on 5,5 %, mutta tässä versiossa on mukana Ägras Akvavitia ja prosentteja löytyy 6,5 %. Tätä siemailen sitten, kun päivän puuhat on puuhasteltu ja on aika kunnolla rentoutua.

Mukavaa juhannusta kaikille!

4 thoughts on “Jaskan juhannus 2018 olutvinkit

 1. Kävin tuossa kaupassa ja Laitilan Kölssi tarttui mukaani. Fat Lizardin kyseistä ipaa en harmikseni löytänyt matkaani. Muutama pullo Prykmestarin Suvi koivuolutta lähti myös matkaani, se on myös oikein hyvä kesä/juhannus olut.
  Hyvää juhannusta!

  1. Tuo Suvi on kyllä kesäinen olut ja toimii juhannuksena. Itse en ole kuin varovasti sitä joskus maistanut, kun on tuon koivun kanssa melkoiset allergiat.

   Hyvää juhannusta

 2. En ole varma onko joku jo suositellut UG:n Juhanin Grumpy Old Champia illan vikaiksi hitaiksi. Barley Vine on taitolaji joka vaatii taitoa ja oikean tekijän. Tässä kumpikin tekijä yhdistyvät saumattomasti. Hyvä Juhani, Hyvä UG!

  1. Juhani on kyllä tuossa tyylilajissa kova tekijä. Tuo kyllä pitäisi päästä maistamaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *