Malmgård Spelt IPA

Malmgård Spelt IPA

Malmgårdin Panimolla on lähiaikoina tapahtunut paljon muutoksia. Pullojen koko muuttui puolesta litrasta 0,33 litraan. Samalla myös etiketit kokivat muutoksen. Itse tykkäsin enemmän aikaisemmista etiketeistä, mutta se on vaan henkilökohtainen mielipiteeni. Panimo lähestyi minua laatikollisella oluitaan ja niistä ajattelin ottaa maistoon ekana Spelt IPAn. Tämä olut on myös osa sitä uutta mitä Malmgårdin Panimolla on tapahtunut. Kyseinen olut on puolenlitran tölkissä ja se on valmistettu Saimaa Brewing Co. tiloissa.

Panimo: Malmgårdin Panimo

Valmistuspaikka: Saimaa Brewing Co.

Panimon sivut: https://www.malmgardbrewery.fi/

Maa: Suomi

Tyyli: Erikoisvilja (Speltti IPA)

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 55 EBU

Humalat: Centennial, Cascade ja Columbus

Maltaat: Malmgård Special Blend Spelt ja Chocolate Malt

Fiilikset:

Tuoksultaan karamellisen pyöreä, trooppisen hedelmäinen ja speltti tulee nätisti esiin. Taustalla kevyttä sitruksisuutta. Hunajainen, pähkinäinen ja kypsän hedelmäinen. Hieman liian makea, mutta muuten kelpo tuoksu.

Maultaan ei läheskään niin makea, kuin itse tuoksu. Siinä missä tuoksu nitoutui yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja pelasi yhteen, niin maku on hieman erillään. Sieltä tulee karamellisuutta ja toisesta suunnasta sitruksisuus puraisee. Sitten tulee hunajaista vetoa pähkinöillä jättäen suuhun pyörimään greipin. Maku pysyy kuitenkin melko hyvin balanssissa. Tykkään, että Malmgård käyttää oluissaan erikoisempia viljoja ja antavat näille oluille luonnetta. Tähän mennessä nämä ovat osuneet aivan keskelle maalitaulua, mutta nyt häränsilmä pysyy koskemattomana. Tämä Spelt IPA on mielenkiintoinen ja maistuu minulle melko hyvin. Ei kuitenkaan kummoinen IPA, mutta kelpo erikoisviljaolut. Tietty selkeä malmgårdilainen oluen makujen selkeys on tiessään ja sitä tämä jää kaipaamaan.

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *