Pyynikin Irish Duck Summer Green IPA

Pyynikin Irish Duck Summer Green IPA

Olen sen miljoona kertaa blogissani puhunut kikkailusta ja nyt kun kaadoin olutlasiini vihreän värisen India Pale Alen, niin päätin että tässä arviossa en aio sen enempää tästä kikkailusta puhua. Tai lupaan, etten tässä jutussa enää käytä sanaa ”kikkailu”. Katsotaan pystynkö siihen.

Tölkin ulkokuosi tuo nopealla vilkaisulla mieleen, että nyt minulla on joku limonadi maistossa. Kun zoomaan silmälläni lähemmäksi, niin alkaa selvitä, että oluttahan se on ja 5,5 % löytyy alkoholia. Tölkki ei ota millään tavalla kantaa siihen, että miten tämä nyt on väriltään tällainen. Irish -sanalla pystymme kuittaamaan sen, että värin pitää olla vihreä, mutta miten se on vihreäksi tehty ja miksi? Lähdetään sitten tuoksuttelemaan ja maistelemaan olutta, joka kieltämättä on aika häiriintyneen näköistä.

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Panimon sivut: www.pyynikin.com

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 5,5 %

Muuta: Vihreetä

Fiilikset:
Tuoksu ei kerro tätä väriä. Melko helppo tuoksu, jossa kevyttä katkeroa, viljaisuutta ja sitruunan siivu. Kaipaa reilumpaa hedelmäisyyttä.

Maussa humalointi pääsee enemmän oikeuksiinsa. Yrttistä meininkiä, greippiä ja viljaa. Hyvä tasapaino. Makukaan ei kerro vihreyden lähdettä, joten tässä on varmaan vedetty vaan vihreää väriainetta sekaan. Voin olla väärässä ja monesti olenkin. Ajatukseni Irkkuankasta on se, että tässä on tusina IPAa tuotu kiinnostavammaksi värjäämällä se vihreäksi. Sama juttu, kun joskus Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumassa Stadin Panimolla oli sininen olut. Väriainetta sekaan ja porukka on aivan sekaisin, että nyt on erikoista olutta. Tämä oli juotava olut, muttei antanut minulle mitään sellaista fiilistä, että jaksaisin innostua.

Mistä: Ostin Sellon K-Citymarketista (Espoo)

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 0/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 26/50

Ulkonäöstä annoin 0 pistettä, koska ei ole ulkonäöltään India Pale Ale tyyliin sopiva saadakseen pisteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *