Jaskan Olutvinkki 01 – Weltenburger Kloster Asam Bock

Nyt on luvassa kautta aikojen ensimmäinen Jaskan Olutvinkki. Jatkossa näitä olutvinkkejä on tulossa jokaisen viikon torstaina ja tarkoituksena on tarjota teille lukijoille vinkki aina sen viikon kiinnostavimmasta oluesta. Luvassa on ajankohtaisia oluita, kuten vuodenaikaan sopivia huurteisia juomia, mutta myöskään unohtamatta ikuisia klassikoita. Näissä vinkeissä on myös tarkoituksena se, että pystyn kertomaan, mistä voitte itsekin kyseistä olutta hankkia.

Tämä ensimmäinen olutvinkki on ajaton klassikko, mutta samalla myös erittäinkin sopiva tähän vuodenaikaan. Doppelbock on oma suosikki oluttyyli näin kun alkaa illat hämärtyä ja muutenkin ulkona alkaa viilenemään. Mikäs sen mukavampaa, kun nautiskella takkatulen äärellä vahvaa ja maltaista olutta.

Jaskan ensimmäinen olutvinkki on Alkosta löytyvä Weltenburger Kloster Asam Bock. Kyseessä on 7,3 % doppelbock ja sen valmistaja on yksi maailman vanhimmista panimoista (perustettu 1050) Weltenburgerin luostaripanimo. Olen tämän oluen aikaisemmin arvioinut vuonna 2013 ja silloin olut oli vahvuudeltaan 6,9 %. Tässä linkki aikaisempaan arvioon.

Näissä Jaskan Olutvinkeissä uutena kohtana mukaan tulee tarjoiluehdotus ja siinä kerron, missä tilanteessa tai/ja minkä ruoan kanssa olut toimii. Tämä löytyy arvion alta.

Olutarvio:

Mistä: Ostettu Joensuun Prisman Alkosta. Löytyy useista Alkoista ja Alkon tilausvalikoimista. Tässä linkki! Kyseessä on erikoiserä, joten kannattaa toimia nopeasti ja hakea omansa. Kaikille ei riitä!

Tarjoiluehdotus: Nautitaan hiljalleen takkatulen äärellä. Toimii loistavasti myös hirvipaistin liemenä. Tässä linkki reseptiin, mistä löytyy doppelbockilla maustettu hirvipata. Hirvipata ja muutkin liharuoat ovat erittäin maistuvia tällaisen tumman ja maltaisen oluen kanssa.

Pisteet: 39/50

JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *