Jaskan Celebrator Hirvipata

Tummat oluet ja liharuoat ovat taivaallisen hyvä yhdistelmä. Ennen kaikkea pitkään haudutettujen riistaruokien, kuten hirvipadan kanssa tummat oluet ovat yksi täydellisimpiä olut- & ruokayhdistelmiä. Olen tehnyt lukuisia kertoja erilaisia hirvipatoja ja yrittänyt löytää sen täydellisen reseptin. Nyt luulen löytäneeni sen ja yhtenä salaisuutena on yksi omista suosikkioluista eli Ayinger Celebrator.

Ayinger Celebrator on varmasti monille tuttu olut ja täällä blogissakin useaan otteeseen mainittu. Kyseessä on Brauerei Aying -nimisen saksalaisen panimon 6,7 % doppelbock. Talviaikaan tämä olut on itselläni yksi niistä juoduimmista oluista. Nyt käytin kyseistä olutta hirvipadan maustamiseen ja samainen olut toimi myös sitten ruokajuomana. Mennäänpäs sitten reseptin pariin, että pääsette tekin kokkaamaan tätä herkkua.

Arvioni oluesta tämän linkin takaa!

Oluen saatavuus: Reseptissä käytetty olut saatu. Olut saatavilla Alkon kautta. Tässä linkki!

Ainekset:

  • 2 kg Hirvenliha
  • 0,33 l Ayinger Celebrator
  • 2 kpl Punasipuli
  • 1 Kokonainen valkosipuli
  • Suola
  • Mustapippuri
  • Paprikamauste
  • Vettä

Ohje:

  1. Pilko lihat. Saa jättää reilun kokoisiksi. Sellainen 6 cm X 6 cm on aika optimaalinen.
  2. Ruskista lihat paistinpannulla öljyssä tai voissa. Kevyt ruskistus riittää.
  3. Laita lihat pataan, sitä mukaa kun saat ne ruskistettua. Ruskista vähän kerrallaan.
  4. Lisää pataan Ayinger Celebrator. Maista myös itse olutta. Sen jälkeen vettä, että lihat peittyvät.
  5. Lisää pataan pilkotut sipulit ja valkosipulit
  6. Mausta kevyesti. Mausteita voi tarvittaessa lisätä myös aivan loppuvaiheessa. Älä ylimausta.
  7. Laita pata uuniin. 200 astetta ja anna olla vähintään kuusi tuntia.
  8. Lisää tarvittaessa keitettyä vettä.
  9. Mausta lopussa vielä suolalla, pippurilla ja paprikamausteella jos tarve vaatii.
  10. Tarjoile perunaporkkanamuusin, keitettyjen parsakaalien ja tietenkin Ayinger Celebratorin kanssa.

Lopputuloksena sinulla on tarjoiltavaksi hirvipata, missä liha niin mureaa ettei hampaita tarvitse. Olut tuo makuun sopivan paahteisuuden, pyöreyttä ja maltaista leipäisyyttä. Tärkeintä on, ettei lähde liikaa maustamaan, vaan antaa hirven ja oluen rakentaa makumaailma. Suolalla sitten

Hyvää ruokahalua!

Lisää olutruokareseptejä tämän linkin takaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.