Weltenburger Kloster Asam Bock

Weltenburger Kloster Asam Bock

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Kesä alkaa olla taputeltu ja ilmat viilenevät. Lämpimät takaterassillani viettämät kesäiset vehnäoluiden lipittelyhetket alkavat olla menneen kesän meininkejä ja kohti tummempia/synkempiä ilmoja ja oluita kohti ollaan menossa. Tähän löytyykin oiva lääke apteekin eikun siis Alkon hyllyltä. Muutamia viikkoja sitten Monopolimarketin valikoimaan palasi Weltenburger Asam Bock ja tämä oli itselleni mieleinen uutinen. Edellisellä Alkon vierailullaan tämä jäi kokonaan maistamatta.

Weltenburger on joidenkin kirjoitusten mukaan maailman vanhin luostaripanimo, vaikka Weihenstephan panimo on tästä hiukan eri mieltä. Oli miten oli, niin kyseessä on erittäin vanha olutpanimo. Asam Bock edustaa Doppelbock tyylilajia ja samaisesta tyylistä löytyy yksi omia ehdottomia suosikkejani eli Ayinger Celebrator. Esimerkiksi Olutopas.infossa nämä kaksi olutta ovat vuorotellen tyylilajinsa parhaimpana. Mietinkin pulloa hakiessani, että voisiko Asam Bock tosiaan olla Celebratoria parempi? Olisihan se aivan loistavaa jos niinkin hyvästä oluesta pistää vielä paremmaksi.

Panimo: Weltenburg

Maa: Saksa

Tyyli: Doppelbock

Voltit: 6,9 %

Kantavierre: 18,2 %

Katkerot: 24 EBU

Väri: 114,0 EBC

Ulkonäkö: Asam Bock kaatui lasiin kirkkaan punaruskeana ja oluen päälle muodostui parin sentin beige vaahto.

Tuoksu: Tuoksussa on reilusti tummaa mallasleipää ja runsas annos mämmiä. Tummaa hedelmää ja makeaa mallasta.

Maku: Siirappinen makeus ja mämmimäinen maltaisuus ovat kaksi maun pääelementtiä. Tummaa suklaata ja kahvia on hieman havaittavissa. Maussa on mukana paahteisuutta, pähkinää ja tämä oli kaikin puolin hyvin täyteläinen olut.

Tuomio: Oikein maistuva Doppelbock, mutta ei yllä mielestäni Ayinger Celebratorin tasolle. Pitää ehdottomasti ottaa rinnakkaisvertailuun nämä kaksi ja sitten saa viimeistään annettua virallisen tuomion kumpi on parempi. Nyt kuitenkin sanoisin, että Celebrator on parempi.

Ostanko jatkossa: Varmasti tulee vielä kokeiltua ainakin tuon rinnakkaisvertailun verran.

Mistä: Alkosta löytyy

Olutopas.info pisteeni: 38/50

Kolme sanaa: Mämminen syksyn lämmittäjä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *