Jaskan Olutvinkki 02 – Karvilan Panimo Korven Savu Smoked Lager

Jaskan Olutvinkki -sarjan toisessa osassa pääsemme savuisten makujen äärelle. Niitä meillä tarjoilee Karvilan Panimon uutuus Korven Savu Smoked Lager. Tämä 5 -pinnainen lager on savumaltaan kaveriksi saanut myös ripauksen kuusenkerkkää. Panimo halusi luoda sellaisen savulagerin, missä savu tuo mukavan vivahteen makuun, eivätkä sillä savuisuudella halunneet peittää kaikkia muita makuja. Kuusenkerkkä on mukana tuomassa luonnonläheistä twistiä mukavalla metsäisen yrttisellä vivahteellaan.

Reseptin historiaa:

”Ensimmäisen savulagerimme resepti suunniteltiin yhdessä retkinikkari Joppe Rannan kanssa 50 vuotis juhlavuotta 2022 viettäneelle Riihimäen Erämessuille messuolueksi. Olut sai erittäin lämpimän vastaanoton.

Korven Savu noudattelee samaa reseptiikkaa. Teimme pientä säätöä humaloinnissa sekä savumaltaan ja kuusenkerkän määrissä. Pääpaino on juuri tasapainoisuudessa. Korven Savu on mainio olut oluen ystäville, jotka haluavat tutustua lempeästi maustettuihin lager-oluihin.

Vesi kaikkiin meidän oluisiin otetaan omasta lähteestä.”

Panimon kertomaa

Linkki kaikkiin Jaskan Olutvinkkeihin

Olutarvio:

Mistä: Saatu. Tällä hetkellä saatavuus vielä hyvin pientä, mutta kannattaa vinkata omaan lähikauppaan ja/tai ravintolaan, että ovat yhteydessä ari.haapasaari(ät)karvilanpanimo.fi tai soittamalla 029 309 3999. Tuota kautta on mahdollista saada olut laajemmin maisteluun ympäri Suomen, koska se jos mikä, niin kannattaa maistaa. Nyt se löytyy K-ryhmän kaupoista Savonlinnassa. Sekä KORPI Bistro ravintolat Enonkoski, Savonlinna ja Maitolaituri Kahvila ja Puoti.

Tarjoiluehdotus: Olut sopii hienosti saunan jälkeen tuoden mukavan savusaunaisen fiiliksen. Sopii nautittavaksi muuten vaan tai vaikkapa joulupöytään. Tässä onkin yksi erittäin hyvä vaihtoehto, että mitä olutta voisin ehkäpä tänä jouluna joulupöydässä nautiskella.

Pisteet: 38/50

JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *