Nokian Keisari Premium Pizza Lager on Nokian Panimon alkuvuoden uutuuksia ja tässä oluessa panimo on lähtenyt etsimään napolilaiselle pizzalle kaveria. Keisari Premium Pizza Lager on maissilla kevennetty vaalea lager, missä humalina Amarillo ja Saazer. Tämä on Nokian Panimon toinen tällainen pizzaolut ja aikaisemmin julkaisinkin arvion ja pizzareseptin Keisari Premium Pizza Alesta. Tässä siihen linkki!
Lähdin tekemään tätä olutarviota alkuun, niin että maistoin oluen ja sen pohjalta suunnittelin oluelle sopivan pizzareseptin. Sen jälkeen sitten maistoin oluen myös ilman pizzaa ja siitä alla on myöskin arvio. Lähdetään ensiksi pizzareseptin kimppuun ja siitä sitten itse olutarvioon.
Jaskan Napolilainen Pizzaresepti
Tässä on suunnittelemani pizzaresepti, mikä toimii loistavasti (omasta mielestäni) Nokian Keisari Pizza Lagerin kanssa. Olut itsessään on makumaailmaltaan hyvin mieto ja kevyt. Pizzalla lähdin hakemaan reilusti makuja ja anjoviksella sopivasti suolaisuutta. Tämä on siis oma näkemykseni napolilaistyylisestä pizzasta, joten ei välttämättä 100 % noudata kaikkia virallisia kriteerejä.
Pizzapohja (6 pizzaa)
Pizzapohjan ohje on tehty Pizzeria Via Tribunalin ohjeella. Alla on linkki ohjeeseen ja taikina löytyy sivulta seitsemän alkaen. Koko kyseinen dokumentti on aivan mahtava ja antaa valtavasti tietoa liittyen napolilaiseen pizzaan. Pizzapohja on tehty täysin ohjeen mukaan. Valitettavasti paistolämpötilassa en päässyt lähellekään, koska käytössä tavallinen uuni.
https://viatribunali.fi/wp-content/uploads/2019/07/Napolilaisen-pizzan-valmistaminen.pdf
Tomaattikastike:
1 prk (400 g) Mutti Kokonaiset kuoritut tomaatit
1 tl suola
Ohje: Murskaa kokonaiset tomaatit käsillä. Ei missään nimessä millään koneella, koska emme halua rikkoa siemeniä (maku muuttuu kitkeräksi). Lisää suola ja sekoita lusikalla. Anna muhia jääkaapissa pizzan kohoamisen ajan eli 20 tuntia.
Täytteet:
Tuore basilika
Oliivi
Kapris
Anjovis
Mozzarellajuusto
Valmistus:
Pyörittele taikinapallosta itsellesi sopivan kokoinen pizzapohja. Laita pizzapohjalle itsellesi sopiva määrä tomaattikastiketta. Sitten päälle mozzarella ja mozzarellan päälle tuoretta basilikaa, oliiveja, kaprista ja anjovista. Kypsytä uunissa seitsemän minuuttia (275 astetta). Sen jälkeen nauti Keisari Premium Pizza Lagerin kanssa.
Sitten voimmekin siirtyä olutarvion pariin.
Nokian Keisari Premium Pizza Lager
Panimo: Nokian Panimo
Panimon sivut: https://nokianpanimo.fi
Maa: Suomi
Oluttyyli: Premium lager
Prosentit: 4,6 %
Katkerot: 10,0 EBU
Humalat: Amarillo ja Saazer
Maltaat: Pilsner, Dextrin, Maize
Olutarvio:
Yhteenveto: Olut itsessään ei herätä suuria tunteita, mutta pizzan kanssa se herää henkiin ja tukevat toinen toistaan.
Mistä: Olut saatu. Löytyy S-ryhmän kaupoista ja Nokian Panimon omasta myymälästä.
Pisteet: 32/50
Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please