Nokian Keisari Premium Pizza Ale + Pizzaresepti

Nokian Keisari Premium Pizza Ale + Pizzaresepti


Nokian Keisari Premium Pizza Ale on Nokian Panimon alkuvuoden uutuuksia ja tässä oluessa panimo on lähtenyt etsimään new yorkilaiselle pizzalle kaveria. Keisari Premium Pizza Ale on Amarillolla ja Citralla kevyesti humaloitu American pale ale, mitä on kevennetty maissilla.

Lähdin tekemään tätä olutarviota alkuun, niin että maistoin oluen ja sen pohjalta suunnittelin oluelle sopivan pizzareseptin. Sen jälkeen sitten maistoin oluen myös ilman pizzaa ja siitä alla on myöskin arvio. Lähdetään ensiksi pizzareseptin kimppuun ja siitä sitten itse olutarvioon.

Nokian Keisari Premium Pizza Ale + Pizzaresepti

Jaskan New York Style Pizzaresepti

Tässä on suunnittelemani pizzaresepti, mikä toimii loistavasti (ainakin omasta mielestäni) Nokian Keisari Premium Pizza Alen kanssa. Olut itsessään on sitruksinen ja hyvin kevyt. Humalien puolella ei juurikaan katkeroa. Pizzaan laitoin reilusti juustoa, salamilla hain siihen suolaisuutta ja chilillä reilusti tulisuutta. Tämä on siis oma näkemykseni new yorkilaistyylisestä pizzasta, joten ei välttämättä 100 % noudata kaikkia virallisia kriteerejä.

Pizzapohja (6 pizzaa)
Ainekset:
12 dl vehnäjauho
2/4 tl kuivahiiva
2 tl suola
6 dl kylmä vesi
Ohje: Sekoita jauhot, hiiva ja suola. Lisää vettä vähitellen ja sekoita koko ajan. Kohota neljä tuntia huoneenlämmössä. Pyörittele kiinteiksi palloiksi ja kohota 4 -5 tuntia kostean liinan alla.


Tomaattikastike:
1 prk (400 g) Mutti Kokonaiset kuoritut tomaatit
70 g tomaattisose
2 kpl valkosipulin kynsi
1 tl suola
2 tl sokeri
1 rkl oregano
tuore basilika
1 rkl oliiviöljy
Ohje: Murskaa kokonaiset tomaatit käsillä. Ei missään nimessä millään koneella, koska emme halua rikkoa siemeniä (maku muuttuu kitkeräksi). Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa sama aika, kun ylläolevalla pizzataikinalla menee kohotessa.


Täytteet:
Salami
Chili
Parmesaanijuusto
Mozzarellajuusto


Valmistus:
Pyörittele taikinapallosta itsellesi sopivan kokoinen pizzapohja. Onnistuu helposti käsin ja taikina on hyvin kimmoisa muokata vielä pellilläkin isommaksi. Laita pizzapohjalle itsellesi sopiva määrä tomaattikastiketta ja ripottele siihen päälle parmesaania. Laita uuniin (oman uunin sain lämpenemään 275 asteeseen) ja anna olla neljä minuuttia. Sitten päälle mozzarella ja mozzarellan päälle salami ja chili. Kypsytä uunissa kuusi minuuttia. Sen jälkeen nauti Keisari Premium Pizza Alen kanssa. Hyvää ruokahalua ja kippis!


Sitten siirrytäänkin itse olutarvion pariin.

Nokian Keisari Premium Pizza Ale + Pizzaresepti

Nokian Keisari Premium Pizza Ale

Panimo: Nokian Panimo
Panimon sivut: https://nokianpanimo.fi
Maa: Suomi
Oluttyyli: American pale ale
Prosentit: 5,0 %
Katkerot: 20,0 EBU
Humalat: Amarillo ja Citra
Maltaat: Pale Ale, Dextrin, Maize

Olutarvio:

Yhteenveto: Kokonaisuutena tämä olut toimii omassa ideassaan eli juurikin pizzan kaverina. Ilman pizzaa olut jää vaisuksi, joten tulen varmasti ostamaan pizzan kaveriksi ja ehkä myös kokeilemaan muidenkin ruokien kanssa. Salamichilipizza on tälle oluelle hyvä pari. Suolaisuus, rasvaisuus ja tulisuus osuvat hienosti oluen makujen kanssa.

Mistä: Olut saatu. Löytyy S-ryhmän kaupoista ja Nokian Panimon omasta myymälästä.

Pisteet: 31/50

JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

Nokian Keisari Premium Pizza Ale + Pizzaresepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.