Suomalaiset pienpanimot tutuksi – Nokian Panimo

olut Suomalaiset pienpanimot tutuksi - Nokian Panimo

Kun vuonna 2013 julkaisin ensimmäisen suomalaiset pienpanimot tutuksi -juttuni, niin silloin aiheena oli juurikin nyt vuorossa oleva Nokian Panimo. Silloin heiltä oli juuri tullut mm. markkinoille mullistava uutuus Keisari 66 American Pale Ale. Tässä linkki aikaisempaan juttuuni ja sitten lähdetäänkin käymään läpi mitä Nokian Panimon toimitusjohtaja Janne Paavola on tarinoinut panimostaan.

Yhdessä voimme tukea pienpanimoita

Jakakaa omissa sosiaalisen median kanavissa eteenpäin tätä juttua ja muitakin suomalaiset pienpanimot tutuksi kirjoituksiani. Ostakaa näiden pienpanimoiden tuotteita ja opastakaa kaverinne myös tutustumaan heidän tuotteisiinsa. Yhdessä me voimme vaikuttaa siihen, että nämä hienot panimot voivat jatkossakin tarjota meille hienoja makuelämyksiä.


Tässä linkki kaikkiin JaskanKaljat -blogin Nokian Panimon arvioihin

Tässä linkki muihin suomalaiset pienpanimot tutuksi -tarinoihin


Kysymyksiin vastanneen nimi ja rooli panimolla?
Janne Paavola, toimitusjohtaja.

Panimon virallinen nimi?
Nokian Panimo Oy

Perustamisvuosi?
1991

Sijainti?
Nuijamiestentie 17, 37120 Nokia.

Panimon nettisivu?
www.nokianpanimo.fi

Sosiaalisen median kanavat?
FB: @nokianpanimo @nokianlimut @keisari.kauppa.terassi
IG: @nokianpanimo @nokianlimut @mocktails.fi @keisari_kauppaterassi
Twitter: @nokiankeisari
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/nokian-panimo-oy/mycompany/?viewAsMember=true

Onko panimolla olutkauppaa?
Keisari Kauppa palvelee talviaikaan ma-pe 10–18 ja la 10–16. Tarjolla kaikki panimon tuotteet, paikallisia elintarvikkeita, fanituotteita sekä erikoiseriä growlerissa.

Keisari Terassi palvelee kesäaikaan laajennetuin aukioloajoin. Asiakaspaikkoja noin 70kpl. Tarjolla juomien lisäksi pientä syötävää.

olut Suomalaiset pienpanimot tutuksi - Nokian Panimo

Kerro lyhyesti panimostasi?
Nokian Panimo on rehellisen aito ja itsenäinen suomalainen pienpanimo. Olemme pieniä ja ylpeästi itsenäisiä. Kokomme on vahvuutemme: olemme joustavia, nopealiikkeisiä ja uudistumiskykyisiä emmekä pönötä jäykkinä ja turhantärkeinä. Meillä kaikki tuntevat toisensa ja jokaisen mielipiteitä kuunnellaan.

Mistä panimon nimi tulee?
Panimo perustettiin Pirkanmaan Uusi Panimo (PUP), mutta nimi vaihtui Nokian Panimoksi 2004. Nimi tulee panimon sijainnin perusteella.

Kuinka panimo sai alkunsa?
Panimomme sai alkunsa vuonna 1991 halusta tehdä paikallisesti asioita omalla tavallamme: käsin, hyvällä porukalla ja laadukkaasti. Panimoa perustaessamme perustajaosakkaamme sijoittivat yhteiseen tulevaisuuteemme omaa rahaa. Tällä omista taskuista sijoitetulla riihikuivalla hankittiin tilat ja laitteistot Nokialle.

Mikä sai teidät ylipäätänsä perustamaan olutpanimon?
Pyynikin Panimo lakkautettiin Tampereella ja sen jälkeen syntyi kansanliike: ”paneminen Pirkanmaalla ei saa loppua”. Joukko sijoittajia alkoi kerätä varoja panimon perustamiseksi.

Kuinka monta työntekijää panimolla on?
Noin 30.

Hienoja asioita panimon pyörittämisessä?
Olut on ensinnäkin hieno tuote, joka tehdään vielä pääosin kotimaisista raaka-aineista. Prosessi on mielenkiintoinen ja siinä voi aina parantaa. Mahdollisuudet on tehdä hyvin erilaisia oluita ja lähes kaikille löytyy se oma olut jota nauttia ja fiilistellä. Ala on myös hieno ja ihmiset alalla mukavia.

Huonoja asioita panimon pyörittämisessä?
Vaikea kysymys. Haasteita on aina, mutta ei tässä kyllä mitään huonoa ole.

Minkälainen on perinteinen päivä panimolla?
Keittämö keittää, kellari siirtää, pakkaamo pakkaa ja varasto lähettää. Labra huolehtii laadusta ja toimisto taloudesta. Myynti tietysti vielä myy. Ja totta kai oluen maistelua joka päivä prosessin eri vaiheissa. Meillä useampi henkilö arvioi aistinvaraisesti ja dokumentoi jokaisen tuotantoerän.

Olutvalikoima tällä hetkellä?
https://nokianpanimo.fi/juomat/oluet/

Mitä olutvalikoimanne kertoo panimostanne?
Valikoima on laaja, vaikka keskitymmekin pitämään suurimman osan tuotteista saatavilla vuoden ympäri. Lager oluissa on meillä suurempi painotus tällä hetkellä. Kausituotteiden määrä on kasvussa.

Mitä oluita on tulossa lähiaikoina?
Voin tässä jo paljastaa alkuvuoden uutuudet:
• Keisari Premium Pizza Lager
• Keisari Premium Pizza Ale
• Keisari Mosaic IPA
• Keisari Kesähetki
• Keisari Nokia-olut

Panimonne myydyin tuote?
Keisari Lager.

olut Suomalaiset pienpanimot tutuksi - Nokian Panimo

Mitä on odotettavissa tulevaisuudessa panimon osalta?
Panimon historian suurin investointi on parhaillaan käynnissä, kun meille tulee uusi panimon sydän eli keittämö käyttöön ennen kesää. Uudelle keittämölle teimme uuden rakennuksen, joka mahdollistaa myös panimovierailut aiempaa paremmin.

Tapahtumia panimon pihalla tulemme myös järjestämään aiempaa enemmän, kunhan pandemia tuosta hellittää.

Tuotteistuksen osalta voi odottaa maistuvia uutuuksia!

Minkä verran olutta valmistui vuonna 2021 ja minkä verran suunnitteilla vuodelle 2022?
Olutta valmistui yli 4 miljoonaa litraa (noin 1 % oluen kotimaanmyynnistä). Tavoite on kasvattaa määrää vuonna 2022.

Millä erotutte muista suomalaisista pienpanimoista?
Meillä on erittäin intohimoinen, ammattimainen, monimuotoinen ja sitoutunut porukka. Olemme saaneet ja saamme edelleen palautetta tuotteiden hyvästä hinta-laatusuhteesta sekä pakkaustemme ulkonäöstä.

Kuinka Suomessa pitäisi alkoholilainpykälät olla, että olisi hyvä?
Mietojen oluiden (2,8%) verotus nousi taas 1.1.2022 alkaen mikä oli huono päätös. Sen voisi peruuttaa. Pienpanimoiden etämyynti pitäisi saada myös kuntoon. Näistä olisi hyvä aloittaa. Paljon on asioita hyvinkin kuten pienpanimoalennus.

Kuinka korona on vaikuttanut toimintaanne?
Korona on vaikuttanut paljonkin HoReCa myyntiin, toimintaan panimolla (maskit, käsidesit, etäisyydet, etäpalaverit) sekä panimovierailuihin. Vähittäismyynti on ollut kuitenkin korostunutta, joten taloudellisesti pandemiasta ei ole ollut haittaa yhtiölle.

Viestinne oluenystäville?
Laittakaa meille palautetta ja ehdotuksia uusista tuotteista. Tulkaa myös käymään viimeistään kesällä meidän Keisari Terassilla. Suosittelen maistamaan meidän oluiden lisäksi erinomaista currywurstia!

olut Suomalaiset pienpanimot tutuksi - Nokian Panimo

Keksi itsellenne kysymys ja vastaa siihen?
Koska Nokian Panimo tekee vahvan oluen?

Me olemme syksyllä tehneet tankkiin kypsymään vahvan Imperial Stoutin joka on tarkoitus ottaa ulos vasta keväällä. Jos kaikki menee hyvin sen tuotteen kanssa niin myymme sen omalla Terassilla sekä mahdollisesti SOPP tapahtumassa Tampereella.


Kiitoksia kun luit Nokian Panimon suomalaiset pienpanimot tutuksi -jutun. Lisää tarinoita pienpanimoista tämän linkin takaa.

Kuvat: Saatu panimolta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *