Jaskan joulupöydän olutvalinta on Mallaskuun Ol’Smokey!

Joulupöytä antimineen on sellainen kokonaisuus, johon löytyy monta erilaista juomaa mitkä sopivat hienosti näiden perinteisten herkkujen kanssa. Olut on vuosia ja vuosia ollut pääasiassa se juoma, mitä tulee omassa joulupöydässä nautittua, mutta myös punaviiniä on silloin tällöin mukana. Sahti on tietenkin oman joulupöytäni kuningas ja sitä pitää olla. Sahtina tänä vuonna on Kimito Brewingin sahti!

Tässä on pari listausta aikaisemmilta vuosilta vinkeistä, jotka sopivat joulupöytään:

Jaskan olutvinkit jouluun (2018)
Jouluksi olutta – Jaskan muutamat vinkit (2017)

Tälle vuodelle olen löytänyt sellaisen oluen, mikä sopii erittäin hyvin joulupöydän antimien kanssa. Vuoden 2019 joulupöydän olutvalintani on Mallaskuun Panimon Ol’Smokey. Kyseessä on 5,5 % savuinen ale.

Mallaskuun Ol’Smokey

Panimo: Mallaskuun Panimo

Panimon sivut: www.mallaskuunpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Savuolut

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:
Hedelmäinen ja savuisa. Savuisuus on savusaunamaista, jossa ripaus palvattua kinkku, eikä sellaista tuhtia rasvaista pekonia. Sopusuhtaisen täyteläinen runko, eikä viitteitä vetisyydestä ainakaan näin tuoksun perusteella.

Makumaailma on hieno hedelmäisen alen ja savuisuuden liitto. Nämä kaksi elementtiä kulkevat käsi kädessä toisiaan tukien. Taustalla viljaista ja keksimäistä maltaisuutta. Aikaisemmasta maistelusta tulee mieleen, että savuisuus olisi ollut jopa voimakkaampaa. Silloinkin oltiin hyvin tasapainossa, mutta nyt entistä paremmin. Samalla tämä olut on paljon pyöreämpi, kuin mitä aikaisemmilta maistelukerroiltani muistelen. Hyvä esimerkki oluesta, joka kehittyy paremmaksi samalla, kun panimo saa kokemusvuosia lisää.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

Saatavuustiedot: Ol’Smokey löytyy isoimmista Prismoista, hyvin varustelluista k-kaupoista. Joensuussa on näkynyt lähiaikoina ainakin Prismassa ja K-Citymarket Pilkosta. Tulee myös 60’s Palaverin oluthanaan.

Tässä linkki aikaisempaan arviooni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *