Pien Olutjoulukalenteri 2019 ja puolivälin fiilikset

Saavutimme hetki sitten puolivälin Pien Shop & Bar olutjoulukalenterissa ja on aika tehdä pientä yhteenvetoa, että miten oluet ovat toimineet ja onko kalenteri lunastanut odotukset? Samalla peilataan myös viime vuoteen. Tässä katsotaan läpi 12 ensimmäistä olutta ja verrataan viime vuotisiin.

Tänä vuonna kalenterin oluiden pääpainona oli ulkomaalaiset oluet ja niiden määrä on 70 % kalenterin sisällöstä. Tämä asia on omaan silmääni tullut esille, niin että nyt valikoima on ollut laadultaan parempaa ja samalla oluet ovat olleet mielenkiintoisempia.

Vuonna 2018 tässä vaiheessa parhaat pisteet minulta oli saanut Jacobstads Pohjanmaa Smooth Winter Ale ja pisteitä oli 38/50. Tänä vuonna tuo pistemäärä on ylitetty jo useamman kerran. Parhaat tämän vuoden 12. ensimmäisestä oluesta on saanut Brew By Numbers 01|Saison – Rakau ja pisteitä tuli 40/50. Viime vuoden koko kalenterin parhaat pisteet sai juuri tuo yllä mainittu Jacobstads ja tänä vuonna 38 pistettä tai enemmän on tullut jo neljälle oluelle.

Alla olevassa taulukossa näkyy viime vuoden ja tämän vuoden 12 ensimmäistä olutta ja niiden pisteet. Pistekeskiarvo oli vuonna 2018 30,8 ja tänä vuonna 34,4 eli senkin osalta voidaan sanoa, että parempaan suuntaan on Pien Shop & Bar Olutjoulukalenteri mennyt. Nämä ovat tietysti vain yhden ihmisen antamat pisteet ja mielipiteet, mutta tämä vuosi on poikkeuksetta jokaisessa luukun oluessa herättänyt kiinnostusta.

Tässä listattuna linkit kaikkiin tämän vuoden olutjoulukalenterin arvioihin:
1    Garage / Brew By Numbers – Pink Tiger Session IPA
2    Dugges Havtorn
3    Panimoyhtiö TuJu Nestesukka Red IPA
4    Cloudwater The Windows Were Golden
5    CoolHead Salted Licorice Raspberry Sour
6    Salama Brewing Supernova Sour IPA
7    Alefarm Lost In Translation
8    Brewski Blåbärsfeber
9    Olarin Panimo MISSING! Have You Seen This Beerstyle?
10  Brew By Numbers 01|Saison – Rakau
11  Garage Locker Session Porter
12  MallasSepät Revontuli NEIPA

Tässä on linkki viime vuoden olutjoulukalenterin listaukseen, jossa linkit kaikkiin arvioihin.
Pien Shop & Bar Olutjoulukalenteri 2018

One thought on “Pien Olutjoulukalenteri 2019 ja puolivälin fiilikset

  1. Pari muutakin havaintoa:

    Myös kahden kalenterin alkupuolikkaan heikoimman pistemäärän sai tämän vuoden kalenterin olut: Salama Brewingin Sour IPA (23/50).

    Tämän vuoden kalenterin viiden kotimaisen oluen keskiarvo on puoliväliin mennessä samaa tasoa ķuin viime vuoden kokonaan kotimaisen kalenterin. Kuten toteat, tämän vuoden kalenteri vaikuttaa arvioittesi mukaan paremmalta juurikin ulkomaisten oluiden takia. Sen sijaan kotimaisista on laitettu kalenteriin niin kuraa kuin kohtalaisen hyvää kuten viime vuonnakin.

    Tiedätkö, onko kalenterien myyntihinnassa ollut eroa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *