Rochefort 10 (5v.)

Rochefort 10 (5v.)

Rochefort 10 on mielestäni yksi parhaista oluista mitä maapalloltamme löytyy ja sen on saanut tuoreena yhdet parhaimmista pisteistä mitä olen blogissani antanut eli 44/50. Arvioin tämän oluen vuonna 2012 ja kyseessä on olutblogini aivan alkutaipaleen juttujani. Tässä linkkiä siihen juttuun.
6.8.2018 blogini täytti kuusi vuotta ja onkin aika julkaista arvio kellarissani reilu viisi vuotta kypsyneestä Rochefort kympistä. Tämä kypsytelty R10 olikin sitten vielä aivan toista luokkaa ja tulee tämän jutun lopussa saamaan parhaimmat pisteet mitä olen oluelle koskaan antanut. Lähdetäänpäs sitten katsomaan miten siinä nyt näin pääsi käymään.

Panimo: Brasserie Rochefort

Maa: Belgia

Tyyli: Quadrupel

Voltit: 11,3 %

Fiilikset:
Tuoksu on täynnä täyteläistä tummaa hedelmää. Mausteisuutta löytyy, mutta kauttaaltaan kaikki aromit on nitoutuneet visusti yhdeksi suureksi ”aromipesäksi”. Tässä kypsyttelyajassa on kaikki terävät kulmat hioutuneet pyöreiksi.

Makumaailma on pyöreä, kuten osasi odottaa. Hyvin hillitty kokonaisuus keskittyy tummiin hedelmiin ja pirskahtelevaan belgihiivaan. Täyteläinen, tasapainoinen ja petollisen vahva olut. Viiden vuoden aikana tästä on hävinnyt pieni kitkeryys ja kokonaisuus on erittäin pehmeä. Aivan kuin sulaisi suuhun tämä jumalten nektari.

Yksi maailman parhaista oluista vielä paremmassa kunnossa, kuin tuoreeltaan. Tuoreena tämä olut on minulta saanut 44/50 pistettä. Tässä kunnossa pistemäärä on 48/50 ja ainoat pistemenetykset tulevat ulkonäön puolelta, jossa annan 3/5. Jos joku voi olla täydellistä, niin tämä on!

Mistä: Tilasin viisi vuotta sitten netistä. Nyt löytyy Alkosta.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 10/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 10/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 20/20
Yhteensä: 48/50

3 thoughts on “Rochefort 10 (5v.)

  1. On se kyllä upea olut, itse en ole malttanut säilöä vaan heti olen aina sen nauttinut ja pelkästään tuoksutteluun menee jo puoli iltaa 🙂 on se vaan niin hyvä olut. Ehkä täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja laittaa pullo muutamaksi vuodeksi jemmaan 🙂

  2. On se kyllä aivan paskaa olutta. Aivan kauheaa kuraa. Ehkä jotkut voi kutsua tätä olueksi.

  3. Etsin K-Kauppa sovelluksesta lähikauppani valikoimista tätä maapallon yhtä parhaista oluista ja ainoa hakutulos oli tamppooni..?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *