Fuller’s & Friends Peat Souper Smoked Porter

Fuller’s & Friends Peat Souper Smoked Porter

Peat Souper Smoked Porter on legendaarisen Fuller’sin kollaboraatioprojektin hedelmiä. Tässä oluessa on ollut mukana brittiläinen Hardknott Brewery ja lopputuloksena turvesavuinen Portteri.

Panimon sivuilta:

” Named after the thick fogs that bedevilled industrial London, this delicious dark beer takes inspiration from the capital’s 18th-century Porters. Smoky peat, rich malt and a trio of classic English hops make it one to savour.”

Panimo: Fuller’s

Maa: Englanti

Tyyli: Savuolut

Voltit: 7,0 %

Fiilikset:
Savuisuus on tuoksun se juttu. Pientä suklaista maltaisuutta taustalta, mutta turvesavu puskee yltiöpäisesti esille. Tämä jopa minun kaltaisella savuolutfanilla iskee hieman yli. Tuoksu on erittäin yksipuolinen kokemus.

Makumaailma on tuoksun tavoin turvesavuista, mutta siellä saamme ripauksen suklaista makeutta ja savuisuus nätisti häviää loppua kohti. Loppua kohti olut kuivuu kivasti suussa, eikä turvesavu olekaan enää niin vahva elementti, vaan melko nätisti yksi osa kokonaisuutta. Harmi vaan, kun se kokonaisuus on melko yksiulotteinen. Maku toimii huomattavasti paremmin, kuin tuoksu muttei kuitenkaan pelasta tätä olutta. Fuller’sin London Porter on tyylilajinsa yksi parhaita ja tästä oluesta puhuminen edes samassa lauseessa olisi rikollista. Lasissani on turvesavulla överiksi vedetty Porter, jonka kerran maistaa, muttei tämä vakio-ostokseksi tulisi pääsemään

Mistä: Saatu. Löytyy Alkosta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 31/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *