Laitilan Kekri 2018

Laitilan Kekri 2018

Toinen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan uutuusolut on Kekri vuosimalliltaan 2018. Tämän vuotinen Kekri pohjautuu aikaisemmin kehitettyihin Kekri-resepteihin. Se ensimmäinen uutuusolut oli NEIPA ja tässä on linkkiä sen oluen arvioon.

Panimon info:
” Kekri on muinaissuomalainen sadonkorjuujuhla ja samalla suomalainen vastine Oktoberfestille. Laitilan Kekri on pantu tyylisuuntaesikuvilleen uskollisena jo aikaisin keväällä, jotta Kekrin aikaan makunautinto olisi parhaimmillaan.

Laitilan Kekri on pohjahiivakäymisellä valmistettu, pitkään kypsytetty erittäin täyteläinen täysmallasolut. Väriltään se on punertavanruskea ja maultaan täyteläinen, hedelmäinen ja keskiasteisesti humaloitu. Raaka-aineina on käytetty Münich-, Pilsner- ja Caramel-maltaita sekä Magnum- ja Hersbrücker-humalaa.


Kekri on työn ja ilon juhla, jonka viettoon kuuluu laulun ja tanssin ohella olennaisesti myös runsas ja maittava ruoka. Laitilan Kekri sopii mainiosti raskaimpienkin liharuokien seuralaiseksi.”

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimon sivut: www.laitilan.com

Maa: Suomi

Tyyli: Märzen / Oktoberfestbier

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 28 EBU

Humalat: Magnum ja Hersbrücker

Maltaat: Münich, Pilsner ja Caramel 150

Fiilikset:
Viljapeltoa ja karamellista makeutta. Leipäisän maltainen ja hyvin tasapainoinen.

Pehmeää ja sopivan soljuvaa olutta. Heti tulee mieleen, että jonkun makkaran kanssa menisi hemmetin nätisti. Kyllä toimii myös ilman makkaraa. Maltaisen rungon takaa pilkahtelee kukkaisa ja mausteinen humalointi. Aikaisemminkin olen näitä Laitilan Kekri-oluita juonut ja nyt tuntuu siltä, että tämä on ylivoimaisesti paras tähän sarjaan. Tuoksu ja maku ovat kumpikin hyvässä balanssissa, eikä häpeä yhtään saksalaisille saman tyylilajin edustajille. Tätä tulee kipattua useammat vielä tämän vuoden aikana, kunhan rupeaa kaupoista löytymään.

Tässä vielä vuodelta 2013 arvio sen vuoden Kekristä eli suuri harppaus on tuosta tapahtunut.

Mistä: Saatu panimolta. Maitokaupat

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *