Laitilan Kievari Kekri 4,7 %

Laitilan Kievari Kekri 4,7 %

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Vuosituhansia vanhat perinteet omaava Kekri on suomalainen syysjuhla, jolla alun perin juhlistettiin kalenterivuoden vaihtumista ja satokauden päättymistä nauttimalla uuden sadon antimia. Maistelussani oleva Laitilan Kievari Kekri on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan näkemys tähän juhlaan sopeutuvaksi juomaksi. Olut on pohjahiivakäymisellä valmistettu ja pitkään kypsytetty täysmallasolut. Aikaisemmin tästä Kekristä on ollut saatavilla myös 5,9 prosenttinen versio, jonka itsekin olen kertaalleen maistanut.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Tyyli: Oktoberfest/Märzen

Voltit: 4,7 %

Kantavierre: 11,5 %

Katkerot: 28,0 EBU

Väri: 30,0 EBC

Humalat: Magnum, Hersbrucker

Maltaat: Münchner-, Pilsner- ja Kristalli

Ulkonäkö: Lyhyt parin sentin vaahto, joka häviää lähes silmänräpäyksessä oluen pinnalta. Väriltään punertavan ruskea amber.

Tuoksu: Tuoksussa esiin tulee makea maltaisuus, viljaisuus ja pieni tunkkaisuus.

Maku: Maussa esiin tulee samat piirteet, kuin tuoksussa eli makeahkoa maltaisuutta, viljainen ja pientä ruohoista humalaa. Tunkkaisuus ja lievä vetisyys hieman häiritsevät.

Tuomio: Rasvaisen makkaran kanssa voisi toimia, mutta pelkästään juotuna ei juurikaan herätä suuria tuntemuksia. Rungoltaan hieman liian kevyt ja pikkuisen vetinen. Tämä on näitä maitokaupparajan kirouksia.

Ostanko jatkossa: Periaatteessa kiinnostaisi maistaa, jonkun kunnon makkaran kanssa.

Olutopas.info pisteeni: 26/50

Mistä: Pullo saatu suoraan panimolta. Ainakaan Joensuussa ei ole tullut Kekri vastaan kaupoissa.

Kolme sanaa: Maltainen, Viljainen, Kevyt

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan syksyn 2013 uutuudet

2 thoughts on “Laitilan Kievari Kekri 4,7 %

  1. Tuomas 2012: Suora lainaus panimon tekstistä "Tämä rajoitettu erä täyteläisen tummaa amerikkalaistyyppistä ale‐olutta on vuoden 2011 Hyvän Tuonmaan Eve Vaittisen ja Laitilan Olutmestari Ville Vilenin yhteistyön tulos."

    ja Tuomas 2013: Suora lainaus panimon tekstistä "Tämä rajoitettu erä englantilaistyppisiä Pale Ale ‐oluita on vuoden 2012 Hyvän Tuomaan Ilkka Hyttisen ja Laitilan olutmestari Ville Vilenin yhteistyön tulos."

    eli
    Tuomas 2012 oli Amber Ale
    ja Tuomas 2013 on English Pale Ale ja Ratebeer.comin mukaan Golden/Blond Ale, mutta itse kallistuisin kuitenkin English Pale Alen puoleen. Olen kuitenkin huono määrittämään näitä oluttyylejä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *