Laitilan NEIPA

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta on tullut pari uutuutta ja niistä ensimmäisenä arviointiin otan NEIPAn. Toinen uutuus on vuosimallin 2018 Kekri. Laitilan NEIPA on prosenteiltaan melko vahva 7,5 % ja tässä on käytetty kahdeksaa eri humalaa.

Panimon info:
” Laitilan NEIPA (New England India Pale Ale) on suodattamaton, voimakkaasti humaloitu pintahiivaolut. Sen valmistuksessa on käytetty ohramaltaiden lisäksi vehnämallasta ja kauraa, joten olut on tyylin mukaisesti samea ja suutuntumaltaan pehmeä. Humaloinnissa on keskitytty aromipuoleen, katkeroiden jäädessä maltillisiksi. Aromissa tulee selkeästi esille hedelmäiset ja trooppiset humalat, joita korostetaan entisestään runsaalla kädellä tehdyllä kuivahumaloinnilla.”

 
Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimon sivut: www.laitilan.com

Maa: Suomi

Tyyli: New England India Pale Ale

Voltit: 7,5 %

Katkerot: 40EBU

Humalat: Ahtanum, Azacca, Cascade, Citra, Eureka, Galaxy, Mosaic ja Simcoe

Maltaat: Maris Otter Pale Ale, VEHNÄmallas ja KAURA

Fiilikset:
Trooppista hedelmää, ananasta ja kauttaaltaan aromikasta menoa. Prosentit eivät tunnu tuoksussa. Tuoksu lupailee melkoista makunautintoa.

Maku on tuoreen aromikasta ja nektarinen. Runsasta trooppista hedelmää ja ryhdikäs runko. Mehuisan hedelmäinen olut, jossa prosentit eivät tunnu. Laitilan NEIPA on yksi parhaita tähän tyylilajiin mitä on suomalaisilta panimoilta tullut vastaan. Vaikka Laitilan onkin iso tekijä pienpanimojoukossa, niin jo pidemmän aikaan heiltä on tullut erittäin vakuuttavaa tavaraa. Laitilan NEIPA upposi omaan makuuni aivan mahtavasti.

Mistä: Saatu panimolta. Saatavilla muutamassa ravintoloissa.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

One thought on “Laitilan NEIPA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *