Juhannuksen viettoon!

Juhannus on jo ovella ja ulkona vaihtelevia ilmoja aina lumisateesta auringonpaisteeseen. Itsekin tässä vähitellen siirryn juhannuksen viettoon mökille ja pitäähän sitä jotain juomista ottaa mukaan, kun ei sitä pelkkää kaivovettä jaksa montaa päivää juoda. Itselleni on jo monen vuoden ajan ollut tiettyjä perinteisiä juhannusoluita ja tänäkin vuonna menen melko lailla samalla kaavalla. Oma suosikki juhannusolut on Vakka-Suomen Prykmestar Luomupils ja tämä on ehdoton juoma juhannusrientoihin. Tämän lisäksi nesteytystä hoidetaan Pils ja Hefeweizen –osaston olusilla. Mukaan lähteekin Weihenstephanerin Hefeweissbieriä, joka toimii aina. Juhannus ei ole itselleni niinkään perinteinen suomalainen juhla, että kännääminen yms. eivät siihen kuulu. Kyseessä on perhejuhla, jossa olutta juodaan hyvän ruoan kanssa ja ulkosaunan jälkeen. Tämän lisäksi kodassa on kiva istua ja grillailla lihaa tai kalaa oluen kanssa. Jokaiseksi illaksi on sitten valittuna joku yömyssyolut ja tänä vuonna mukaan lähtee seuraava kolmikko ja iltalukemiseksi Santtu Korpisen ja Hannu Nikulaisen kirjoittama Suomalaiset Pienpanimot -kirja.

  • Malmgård Huvila Arctic Circle Ale
  • Dieu du Ciel Aphrodisiaque
  • Stadin Wild Yeast American Double IPA

Minkälaisia juomia teillä lähtee juhannuksen viettoon ja onko jotain perinteiksi asti päässeitä juomia?

Hyvää juhannusta kaikille ja älkää menkö hukkumaan!

Loppuun muutama kuva viime reissusta mökille. 

Halon hakkuuta…

Juhannuksen perinneolut

Grillailua ja chillailua Amerikan Serkun kanssa.

2 thoughts on “Juhannuksen viettoon!

  1. Orvalin korkkasin viime juhannuksena, saa nähdä tuleeko perinne toistettua. Toistaiseksi näyttää siltä että sää ei johdattele kevyempien oluiden pariin ja muutenkin juhannus tulee vietettyä olutkellarin välittömässä läheisyydessä niin ehkä sieltä voi sitten korkata jotain aarteita, vaikka Siperiaa tai Rochefortia. Vehnäolutta on varastossa saunajuomaksi ja Hello My Name Is Päivikin vielä reittaamatta. Hyvää juhannusta sinne!

  2. Weihenstephanerin Hefe ja Schneiderin Aventinus tuntuvat muodostuneen juhannusjuomiksi useasti. Samoin saisonit ovat lunastaneet paikkansa erinomaisesti tässä juhlassa ja muutenkin kesällä. Muutenkin olutkattaus on avautunut paljon laajemmaksi tämän vuoden puolella, kun keksin nettikaupat. 🙂 Esim. tuo Aphrodisiaque oli aivan yllätyksellisen maukas olut. Tänä kesänä myös Orval maistuu Orval-lasista, samoin Rochefortit. No onhan noita monia uusia oluita suunniteltu tälle kesälle. Hyvää juhannusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *