Saimaa Brewing Co. Pirkka Parhaat IPA

Saimaa Brewing Co. Pirkka Parhaat IPA

Tuossa jokunen päivä sitten piipahdin Mikkelissä Saimaa Brewing Companylla ja tein siitä Olutpostin blogiini jutun. Tässä on linkkiä siihen juttuun. Menin panimolle kysymyspatteriston kanssa ja halusin tietää, että mikä se on, kun Ale-akselilla ei juomat toimi, mutta Lagerit toimivat?

Keskustelin panimon toimitusjohtajan Jussi Laukkasen kanssa useamman tunnin oluesta ja hän kertoi, etteivät ole saaneet aikaisemmin puristettua humalista kaikkea irti, jolloin oluet eivät ole humaloinniltaan päässeet siihen mihin ne voisivat päästä. He ovat panimolla tehneet laiteuudistuksia ja muutos kuulemma on tapahtunut. Ensiksi ajattelin, että voihan sitä kaikkea sanoa, mutta en usko ennen kuin maistan. Jussi toi maistettavaksi kaksi samannäköistä olutta ja ensimmäistä maistaessani tunsin tutun meiningin jo tuoksusta. Toista maistaessani olin ällikällä lyöty, miten aromikkaasti jo tuoksu tuli esille, eikä tuoksu ollut tylsän tunkkainen. Sieltä puski esiin nättiä raikkautta ja selkeää humalointia. Maistoimme parit muutkin ja sama meno jatkui niissä. Aloin hyvinkin vakuuttua, että siellä on saatu prosessit kuntoon ja Alet toimimaan huomattavasti paremmin. Sain näitä uusia versioita maistoon ja tässä on arvioinnissa Pirkka Parhaat -sarjaan kuuluva IPA.

Panimo: Saimaa Brewing Co.

Panimon sivut: www.saimaabrewingco.fi

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 65 EBU

Humalat: Columbus, Cascade ja Centennial

Maltaat: Pale Ale, Vienna, hunaja ja caramel

Fiilikset:
Tuoksultaan hedelmäisen raikas ja karamellinen. Saimaan Aleista tuttua tunkkaisuutta ja nuutunutta humalamössöä tästä ei löydy, vaan olemme valovuoden edellä aikaisemmista heidän IPA-viritelmistään. Humalointi on selkeää.

Suuhun kaatuu olut, joka on hyvin miellyttävä. Tasapainoinen IPA, jossa trooppista hedelmäisyyttä ja karamellista maltaisuutta. Lopussa tulee humalankatkeroita, mutteivat iske tajua kankaalle. Makumaailma on freesi ja kaukana siitä mitä Saimaan Juomatehdas / Saimaa Brewing Co. aikaisemmin on tarjoillut. Saimaalaiset Alet jäivät itselläni poikkeuksetta kauppaan, mutta tällä tavalla toimiessaan voin hyvällä omatunnolla poimia koriini, kun hintakin on asiallinen.

Laiteuudistukset toimivat ja olen sen nyt maistanut jo useammassakin oluessa. Hienoa nähdä, kun panimo saa homman kuntoon ja samalla laatu paranee.

Mistä: Saatu panimolta. Saatavilla Pirkka-tuotteita myyvistä kaupoista. Nämä uudet tölkit ovat kovaa vauhtia syöksymässä kauppojen hyllyille.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

One thought on “Saimaa Brewing Co. Pirkka Parhaat IPA

  1. Nuutunut humalamössö on hyvä kuvaus Saimaan oluista. Siksi tämä Pirkka IPA yllätti raikkaudellaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *