Pyynikin Nordic Lager ja Pacific Pale Ale

Poimin Lidlin oluthyllystä talteen pari Pyynikin Käsityöläispanimon olutta, jotka eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja. Nordic Lager on 5,0 % Premium Lager ja Pacific Pale Ale taas 5,5 % American Pale Ale. Sen enempää tietoa noista oluista ei ole, koska tölkkien kyljet eivät infoa tarjoa, vaan kertovat lukuisilla kielillä sen sisältävän vettä, ohraa ja humalaa. Itse arvostan erittäin paljon sitä, että oluista kerrotaan hieman enemmän pakkauksen kyljessä. Nyt jää ilmoille kysymyksiä kuten mikä tekee tuosta oluesta Nordic Lagerin jne. Mennään kuitenkin maistelemaan ja aloitetaan Lagerista.

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Panimon sivut: www.pyynikin.com

Maa: Suomi

Pyynikin Nordic Lager

Tyyli: Premium Lager

Voltit: 5,0 %

Fiilikset:
Tuoksu on makeahkon maltainen ja viljaisa. Hillitty.

Maussa tämä tuoksun makea maltaisuus jatkuu. Loppu vetää prosentteihin nähden hieman kevyen puolelle. Ei tää nyt aivan Premium Lagerina mene, mutta saksalainen Kellerbier tulee vahvasti mieleen. Ei täysin puhdas siihen, mutta paljon samaa maltaisuutta. Hiivan tuomaa hedelmäisyyttä ja suodattamattomuus. Loppujen lopuksi tämä ei itselleni ole mikään erityinen. Ei maistu Premium Lagerilta ja Kellerbierinä keskinkertainen. Oluena kyllä tämän kerran maistaa ja ainakin itselläni tämä on nykymaitokauppalagereiden hyvään valikoimaan hukkuva olut.

Mistä: Lidl (Pilkko, Joensuu)

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 25/50


Lagerin jälkeen otamme purkillisen APAa.

Pyynikin Pacific Pale Ale

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:

Tuoksussa on trooppista hedelmää ja karamellista makeutta. Ei juurikaan tarjoa muuta, vaan tuollaisen perusvarman tuoksun

Maku menee makea karamelli edellä. Siitä pääsemme trooppisten hedelmien kautta greippiseen kirpeyteen. Oikein juotava Pale Ale, vaikka humala menee melkoiseksi humalamössöksi. Kliinisempiä selkeitä linjoja humalointiin. Nyt se menee liian vahvan karamellisuuden kanssa sekaisin ja muotoutuu sekavaksi makukirjoksi, josta suuhun jäljelle jää ainoastaan greippinen olemus. Pale Alena tässä on paljon samaa, kuin useimmissa Saimaan Juomatehtaan aikaisemmissa Pale Aleissa eli sekavaa humalamössöä. Uudet Saimaa Brewing Co. oluet on kokematta.

Mistä: Lidl (Pilkko, Joensuu)

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 30/50

Yhteenvetona voineen sanoa, että tämä Pyynikin kaksikko ei kyllä antanut mitään erityisiä makuelämyksiä. Nordic Lager ei oikein tiennyt onko se lintu vai kala. Sitten taas Pacific Pale Ale oli juotava, muttei mitenkään raikas APA tuulahdus. Pitäydyn jatkossakin Pyynikin maitokauppavahvuisissa Ruby Jazz Alen ja Mosaic Lagerin parissa. Olen tässä lähiaikoina oppinut tykkäämään Mosaic Lagerista ja varmasti kesällä täytyy muutamat maistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *