Hangaround & Nobody Brewing Håller Din Tunkken + 40900 & 40250

Hangaround & Nobody Brewing Håller Din Tunkken

Hangaround & Nobody Brewing on jyväskyläläinen kotipanimo, jonka oluita on ollut arvioinnissa myös blogissani ja kirjoitin myös suomalaiset kotipanimot tutuksi -jutun viime maaliskuussa. Vähän aikaa sitten tämä kotipanimo valmisti ensimmäisen kaupallisen oluensa ja se pohjautui omassa blogissakin hehkutettuun Brown IPAan nimeltä Håller Din Tunkken. Tämä kaupallinen versio eroaa hieman alkuperäisestä, koska prosentit on hiottu aikaisemmasta 5,8 % -> 5,3 %, että mahtuu maitokaupparajaan.

Olut on valmistettu Lohjalla sijaitsevassa vuokrapanimossa nimeltä UG Brewery. Mennääs sitten katsomaan kuinka tämä neitsytmatka kaupallisuuteen onnistui. Tämän olutarvion jälkeen saatte kaupan päälle arviot myös kahdesta heidän uusimmasta tuotoksesta. Näiden uutuuksien nimimaailma muodostuu Jyväskylän alueen postinumeroista eli arvioon 40900 ja 40250.

Panimo: Hangaround & Nobody Brewing

Pantu: UG Brewery

Maa: Suomi

Tyyli: Brown IPA

Voltit: 5,3 %

Fiilikset:

Tuoksu menee hyvin käsikädessä alkuperäisen version kanssa ja leikittelee hedelmäisyyden ja keksisen maltaan välillä. Nyt tulee reilua sitruksisuutta ja kevyttä paahteisuutta. Havuista humalaa.

Maku on makean karamellimaltainen ja reilusti humaloitu. Humalat tulevat havuisena ja vetävät voimalla alusta aivan jälkimaun loppuun asti. Keksimäinen maltaisuus ja toffee menossa mukana. Tämä oli koeversiota juotavampi, mutta omaan makuun runko ei aivan jaksa kantaa. Ongelmaksi asti tuo ei nouse, vaan debyyttiolut on hienoa tekoa. Mielenkiinnolla odotan, että mitä herrat tuovat seuraavana kaupallisena oluena markkinoille? Ehkä jompikumpi näistä alla olevista?

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50


Sitten vuoronsa saavat 40900 ja 40250.

Hangaround & Nobody Brewing 40900

40900 on Lager with South Pacific Vibes from New Zealand.

Tyyli: Premium Lager

Voltit: 5,4 %

Fiilikset:
Tuoksu on virkistävä ja runkoa tuntuu olevan juuri sopivasti. Humalointi tasapainossa maltaan kanssa. Hieman tulee esiin marjaisuutta ja sellaista kirpeähköä karviaismarjaa.

Lempeä suulle ja menee tasaisesti koko kulauksen ajan. Ei hyökkäile suuntaan ei toiseen, vaan tasapainoisesti alusta loppuun. Pehmeää maltaisuutta, viljaista peltoa. Humalointi hillittyä, mutta tuo mukanaan hedelmäisyyttä.

Helposti lähestyttävä laadukas Lager ja oikein onnistunut ensimmäiseksi kokeiluksi. Tuoksun pieni kirpeys oli ainoa pikku miinus. Muuten kyllä toimi loistavasti.

Ja sitten vielä viimeisen kimppuun.

Hangaround & Nobody Brewing 40250

40250 on Over the Top Hopped American Pale Ale.

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 5,6 %

Fiilikset:
No nyt on maukas tuoksu. Yrttistä vetoa ja trooppista hedelmää. Pehmeää mangoa ja samalla myös tulee kirpeämpää sitruksisuutta.

Maku lähtee vähitellen kiihtymään kohti reilua humalointia. Hitaasti kiihtyy, mutta lopussa suussa räjähtää hedelmäinen humalointi. Hedelmäisyys on maun puolella huomattavasti enemmän sitruksisen kirpeyden, kuin pehmeämmän trooppisen hedelmän puolelle. Maltaisuus jää hieman humalien jalkoihin, mutta runko pysyy tanakkana.

Nautinnollinen Pale Ale, joka pesee lukuisat kaupalliset Pale Alet helposti.

Sellainen olutkolmikko tällä kertaa. Kiitoksia panimolle oluista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *