Jaskan olutjoulukalenteri 2015 luukku 4 – Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel

Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel

Tämä meikäläisen olutjoulukalenteri tarjoaa kieltämättä oluita aika laidasta laitaan. Edellisessä luukussa oli 3,7 % venäläinen Pils ja nyt isketään lasiin 10,9 % kakkakahvilla ryyditetty tanskalainen Imperial Stout. Siihen kun vielä lisätään viidennen luukun takaa paljastunut 8,1 % Malt Liqour, niin voi sanoa, että ääripäitä löytyy.

Brunch Weaselin valmistuksessa on käytetty yhtä maailman kalleimmista kahveista. Tämän kahvin pavut ovat sivettikissan syömiä ja ulostamia eli arvioitavana minulla oli olut, jossa on käytetty kallista kakkakahvia. Tuon kahvin kilohinta on jossain 700 dollarin paikkeilla, joten ei taida ihan jokaisen hyllystä löytyä.

Tämä olut on kiehtonut itseäni pitkän aikaa. Ei sillä, että fantasioin pääseväni maistamaan kissan kakkaa, vaan onhan kyseessä erittäin hyvät arvosanat saanut Imperial Stout. Ratebeer.comin 100/100 ja aivan kärkiluokassa tyylissään. Pitemmittä puheitta otetaanpas maistoon.

Panimo: Mikkeller

Maa: Tanska

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 10,9 %

Fiilikset:
Pikimusta olut ruskeahkolla vaahdolla.

Tuoksu on aivan maagisen hieno. Vahvan kahvinen, tiukkaa paahdetta, eikä tuoksu kissan paskalta 😉

Maku on täydellisen tasapainoinen. 103 EBUa tuntuu, mutta onhan tässä mallastakin tasapainottamaan reiluja katkeroita. Paahteisuutta, puuta, siirappista makeutta, kahvia ja lakritsia. Tässä on on kaikkea ja sitä kaikkea on paljon. Kahvisuus on niin vahvaa, etten muista onko tullut näin kahvista olutta juotua. Kuivahkon oloinen ja erittäin hitaasti nautittava nautiskeluolut sieltä parhaimmasta päästä.

Paras olut pitkään aikaan ja täytyy sanoa, että nämä Mikkellerin Beer Geekit on kyllä itselleni osuneet aivan täysillä. Menee helposti kategoriaan ISO OLUT!

Pisteet: 44/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *