Pyynikin Norppa Pale Ale

Pyynikin Norppa Pale Ale

Muutama viikko sitten lappeenrantalainen kaverini Risto laittoi minulle viestiä jossa hän kyseli, että olinko maistanut olutta nimeltä Saimaa Pale Ale (nykyisin Norppa Pale Ale). En ollut maistanut, joten Risto lähetti minulle pullollisen kyseistä olutta. Kyseessä on Hito hyvä -nimiselle brändille Pyynikin Käsityöläispanimolla valmistettu olut. Hito hyvä ilostui Riston lähettämästä paketista niin paljon, että halusivat palkita Riston pienellä tuotepaketilla. Kiitoksia Ristolle pullosta ja Hito hyvälle pullopostin lähettäjän palkitsemisesta.

Otin oluen maistoon ja nyt laittelen tässä näkyville tuumauksiani tästä oluesta. Ensiksi kuitenkin valotan hieman, että mikä tämä Hito hyvä on. Tätä varten lähestyin yritystä ja kyselin, että mistä on oikein kyse. Minulle vastauksen lähetti Hito hyvän toimitusjohtaja Arttu Muukkonen.

Mikä on Hito hyvä?
”Hito hyvä on lappeenrantalaisuutta fiilistelevä brändi. Kaikki alkoi keväällä 2013, kun totesimme AD-ystäväni Samu Koskisen kanssa, että Lappeenrannassa ei ole oikein tyylikkäitä t-paitoja, eikä Lappeenranta muutenkaan oikein ole meidän asukkaiden riittävän korkealle arvostama paikka.

Niinpä ryhdyimme hommiin ja loimme t-paitoja, joissa näkyvät Lappeenrannan ikoniset asiat ja ominaisuudet, kuten murre, villimies-vaakuna, norpat, linnoitus yms yms.

Joka vuosi olemme kehitelleet uusia tuotteita, ja tänä keväänä julkaisimme sitten oman olueen. Maakunnassa kun ei ole ollut sellaista moneen vuoteen, kun lappeenrantalainen panimotoimintakin loppui jo viime vuosituhannella, ellen väärin muista.

Norppa-olut on meidän suunnittelema kesäinen ja hedelmäinen pale ale, joka etiketissä on vielä virheellisesti Saimaa Pale Ale. Nyt se on virallisesti Norppa Pale Ale. (Saimaa on oluthommissa rekisteröity toisaalle, joten vaihdomme nimeä.)

Tyyliimme sopiva kumppani löytyi Pirkanmaalta Pyynikin käsityöläispanimosta, joka ymmärsi heti mikä meillä on meininki. Kävimme itse panemassa tosiaan olutta ja sekaan heitimme lappeenrantalaisen makeistehdas Chymoksen Marianne-karamelleja.

Olut on käynyt kaupaksi hyvin, ja panimo tekee sitä lisää sitä mukaan kun tiukat tuotantoaikataulut antavat myöten.”


Tässä vielä juttua oluesta


Sitten mennään arvion kimppuun.

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Maa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 4,7 %

Fiilikset:

Vaahtoa lähes parin sormen verran ja värissä sameaa kullankeltaista.

Tuoksultaan sitruksisesti humaloitu ja havumetsäinen.

Maku on reiluhkon katkeroinen ja sitrushedelmäinen. Kevyt runkoinen, mutta ei tietoakaan vetisyydestä. Katkerot jäävät pyörimään pitkäksi aikaa suuhun.  Virkistävä ja raikas kesäinen terassijuoma, joka tarjoaa reilusti makua ja hyvää juotavuutta. Yrttistä minttuisuutta. Miellyttävä.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä tällainen olut maistuu tilanteesta poikkeamatta.

Mistä: Sain kaveriltani Ristolta


Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 35/50


Kolme sanaa:Virkistävän raikas janojuoma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *