Helsinki SOPP2015 – Torstain fiilikset osa2

Sitten jatketaan torstain Suuret Oluet Panimot –tapahtuman läpikäyntiä Helsingin Rautatientorin oluttelttojen seassa. Tässä vielä linkkiä päivän aikaisempiin tapahtumiin, jossa juttu jäi Bryggeri Helsingin tiskille.

Seuraavana oli aika siirtyä Helsingistä Kuopioon eli Iso-Kallan Panimo tiskille maistamaan uutuudet. Maistelu lähti kevyemmästä vahvempaa kohti. Ensiksi lasiin Iso-Kallan Witbier, joka oli miellyttävän kevyt, mutta kuitenkin sopivalla maustemäärällä saatu makua irti. Juuri passeli kesäinen juoma, jota voisi kippailla pitkin päivää muutamia lasillisia samalla puuhastellen pihahommissa. Tuoksu on makua mausteisempi.

Iso-Kallan Witbier

Sitten lasiin Iso-Kallan Jahti, jossa puuta, karamellia ja hiven ruohoisuutta. Maltainen olut, joka varmasti toimisi nätisti riistaruoan kaverina. Festariolosuhteissa ei päässyt niin hyvin oikeuksiinsa. Viimeisenä tältä tiskiltä Iso-Kallan Mestari Stout, joka on valmistettu Ravintolamestarit Oy:lle. Tämä oli kuivahko, paahteinen ja lakritsinen Stout reilulla sitruksisella humaloinnilla. Melkein ollaan Black IPA meiningissä ja oli kyllä miellyttävä juoma. Siltikin nostan näistä kolmesta korkeimmalle Witbierin, joka tällä kertaa itselleni antoi mukavan virkistävän fiiliksen.

Iso-Kallan Jahti

Iso-Kallan Mestari Stout
Iso-Kallan Panimon väki

Mathildedalin Kyläpanimo teki ensimmäisen virallisen esiintymisensä olutfestareilla ja tiskillä hanoja vääntämässä oli oluenpanija Tuomo Holm. Tuomon kanssa päivitettiin kuulumiset ja samalla lasiin Mathildedalin La Mer. Maitokauppavahvuinen APA, jossa hedelmää monessa muodossa. Loppuveto taittuu katkeran puolelle. Laadukas maitokauppaolut, joille on aina tilaa kauppojen hyllyissä. Tämä taisikin olla mulle aivan ensimmäinen olut Kyläpanimolta, jossa ei muita panimoita mukana.

Tuomo ja Mathildedalin La Mer

Mathildedalin La Mer

Lammin Sahdin tiskiltä välijuomana Lammin Fillari, joka oli sitruksisesti humaloitu sitruunalimu.

Lammin Fillari

Saimaan Juomatehtaan tiskillä oli iso liuta uutuuksia, joista ensimmäisenä maistoon Saimaan Brewer’s Special Joker Hop Ale. Ideana tämä on loistavampia pitkään aikaan. (idea lyhyesti: jokaisessa oluterässä humalat vaihtuvat). Idea oli tätä oluen makua parempi. Ei mikään erityinen jos kaipaa jotain erikoista. Helppo lähestyminen perusoluista hieman erikoisempaan suuntaan. Yrttinen ja hedelmäinen. Tämän sarjan kehnoimpia tähän mennessä. Mielenkiinnolla seuraavaa erää kohtaan.

Saimaan Brewer’s Special Joker Hop Ale

Sitten Saimaan Kekkonen Juhlaolutta kurkkuun. Tähän Kekkos –sarjaan sopiva olut eli helpolla makumaailmalla mennään. Omaan makuuni menee Kekkonen Keskioluen eelle, josta en juurikaan välittänyt. Viimeisenä tältä tiskiltä kaksi Bruuverin nimihirviö Pilsiä. Bruuveri Wilfred von Hifferhof Pilsner rapsahteli suussa reilulla tahdilla. Pilsin perusmaut tulevat esiin nätisti ja humalointi vahvaa. Hieno juoma kerta kaikkiaan. Bruuveri Wilfred von Hifferhof Kraft Pilsner oli rungoltaan huomattavasti vahvempi ja samalla reilumpi humalointi jäi taustalle. Enemmän makeutta ja jäi mielestäni kevyemmän version jalkoihin. Kraft Pilsner oli huomattavasti tasapainoisempi, mutta Pilsner taas vei voiton rapsakalla asenteellaan.

Saimaan Kekkonen Juhlaolut

Bruuveri Wilfred von Hifferhof Pilsner

Stadin Panimo toi viime vuonna tähän tapahtumaan sinistä IPAa ja nyt oli muuta spessua tiedossa. Sain naamani eteen lasin sameaa kaakaon näköistä juomaa. Juoman ja vaahdon rakenne paljasti saman tien, että kyseessä on olut, jossa seassa maitoa. Stadin Panimon Gasometer Baltic Porteria maidolla oli kyseinen juoma se oli oikein nätti jääkahvicocktail. Porterin paahteisuus antoi sopivan vivahteen drinkille. Pitkän päivän tässä vaiheessa piristävä juoma. Laktoosivammaisena annan isot plussat laktoosittomasta maidosta.

Stadin Panimon Gasometer Baltic Porter

Ilta alkoi pimenemään ja ihmisiä oli ollut paikalla melko hyvin. Oli vielä aikaa maistaa Radbrew I’ll Get Me Browncoat. Oikein toimiva Brown Ale. Pientä paahdetta, pähkinää, puuta ja taustalla suklaata. Hyvää tekoa, vaikka en tästä tyylistä juurikaan tykkää. 

Tässä olikin torstaipäivän SOPP kuulumiset. Seuraavaksi sitten isketään perjantain fiiliksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *