Ruosniemen Sihteeri Blond

Ruosniemen Sihteeri Blond

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Nyt arvionnissa on porilaisen Ruosniemen Panimon maitokauppavahvuinen olut, joka vähän aikaa sitten alkoi myös löytyä pullosta. Kyseinen olut on Ruosniemen Panimon ensimmäinen pullo-olut ja kun prosentitkin taittuvat vielä alle maitokaupparajan, niin sitä on ruvennut vähitellen löytymään maitokaupoistakin.

Ensimmäisen kerran pääsin tätä Sihteeriä kokeilemaan viime kesän Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtumassa, jossa Sihteeri tuotiin ekaa kertaa oluenystävien maisteltavaksi. Tämä olut oli mielestäni yksi tapahtuman parhaita oluita. Seuraava maistelukerta olikin sitten Helsinki Beer Festivalit tuossa muutama viikko sitten, jossa olutta oli saatavilla pulloversiona. Panimon jätkät kertoivat, että heidän mielestään tämä pulloversio olisi vielä hanaversiota parempi. Otinkin sen maisteluun HBF:n lauantaipäivän ensimmäisenä oluena, koska halusin tehdä siitä olutarvion.

Ruosniemen Sihteeri Blond on 4,1 prosenttinen Belgityylinen Ale, jossa mausteina on käytetty inkivääriä, korianteria ja mustapippuria. Mennäänpäs maistamaan, että olisi tässä tämän kesän hittituote!


Panimo:
Ruosniemen Panimo

WWW: ruosniemenpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Belgityylinen Ale

Voltit: 4,1 %

Ulkonäkö: Väriltään oranssi ja sameahko. Oluen päälle muodostuu niukka valkoinen vaahto.

Tuoksu: Tuoksusta esiin tulee belgihiivaa ja mausteita. Inkiväärin sieltä pystyy poimimaan melko selvästi.

Maku: Ruosniemen Sihteeri on raikas ja kevyt tapaus. Maussa mukana reilusti belgihiivaa, mausteisuutta hedelmiä. Inkivääri tulee mausteista vahviten esille, mutta ei kuitenkaan liikaa. Mausteita on käytetty erittäin järkevästi. Niistä ei mikään ota yliotetta makumaailmassa, vaan niistä rakentuu nautinnollinen kokonaisuus. Suutuntuma on kevyen puoleinen, mutta ei häiritse yhtään.

Tuomio: Tässä oluessa on kaikki kohdallaan. Ei löydy mitään moitittavaa, vaan Ruosniemen jätkät ovat tehneet loistavan kesäjuoman, jota mielellään aurinkoisena päivänä särpii naamaansa. Raikas ja kevyt mausteinen olut. Loistotyötä!!! Oma suosikkini Ruosniemen Panimon oluista ja parhaita Belgityylisiä oluita mitä Suomessa on tehty, ellei jopa paras!

Ostanko jatkossa: Tätä tulee varmasti ostettua lisää.

Mistä: Arvioitu pullo ostettu Helsinki Beer Festivaleilta. Tämä Sihteeri Blond on Ruosniemen Panimon ensimmäinen pullotettu olut ja sitä rupeaa löytymään vähitellen maitokauppojen valikoimasta. Tätä löytyy myös Joensuusta 60’s Palaver -nimisestä olutravintolasta, jonne kyseinen olut tuli minun ehdottamana ja itseasiassa kyytsäämänä 🙂

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Kolme sanaa: Loistava mausteinen kesäjuoma

Kuva: Ruosniemen Panimon Facebook -sivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *