Pyynikin Käsityöläispanimo Pääsiäisolut

Pyynikin Käsityöläispanimo Pääsiäisolut

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Tässä vähitellen tulee virittäydyttyä pääsiäisen viettoon ja ensimmäisen lomapäivän ilta potkaistaan olutrintamalla käyntiin Pyynikin Käsityöläispanimon Pääsiäisoluella. Itselleni nämä suomalaisten panimoiden pääsiäisoluet ovat aiheuttaneet melko ristiriitaisia tunteita. Enemmän on tullut vastaan pettymyksiä, eikä sieltä ole esiin noussut sellaista jota pystyisi hirveästi kehumaan.

Nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa maistossa Pyynikin Käsityöläispanimon valmistama Pääsiäisolut, jonka bongasin viime viikonlopun Jyväskylän. Kyseessä oleva olut on 4,2 prosenttinen aniksella ja mintulla maustettu Stout. Eiköhän tsupsauteta korkki auki ja oteta pullo testiin.

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Maa: Suomi

Tyyli: Aromisoitu olut (Stout)

Voltit: 4,2 %

Ulkonäkö: Lähes täysin vaahdoton olut, joka väriltään tumman ruskea lähes musta.

Tuoksu: Tuoksusta tulee esille turvetta ja paahteisuutta. Maltaisuus on myöskin esillä. Mausteisuutta havaittavissa, mutta vain hieman.

Maku: Maussa mukana nuo tuoksun elementit. Turvetta, paahteisuutta ja maltaisuutta on melko reilusti. Runko on erittäin kepoinen ja siellä on havaittavissa mausteisuutta. Taustalta tulee esille maitokahvia ja suklaata. Kauan kauan oluen juonnin jälkeen suussa tulee esille sellainen hieman raikas tunne. Juuri sellainen, kun olis jotain yskänpastilleja heittänyt huiviinsa. Taitaa olla tämän anis/minttu –akselin aiheuttamia tuntemuksia.

Tuomio: Kevyt olut, joka oli lähes hiilihapoton. Tämä ei  jotenkin itseäni oikein sytyttänyt. Palanut paahteisuus tuo itseään voimakkaasti esille, mutta muuten jää melko pliisun oloiseksi. Tää tartteis vahvemman rungon toimiakseen, mutta kun se 4,7 % -raja.

Ostanko jatkossa: Ei tule ostettua uudestaan.

Mistä: Jyväskylästä Palokan K-Citymarketista kävin ostamassa.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 28/50

Kolme sanaa: Melko kepoinen pääsiäisolut

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *