Suomenlinnan Hoppe IPA

Suomenlinnan Hoppe IPA

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Minulla oli Facebookin puolella muutaman päivän aikana äänestys, että minkä oluen nautiskelen perjantaina 1.2.2014 ja teen siitä arvion. Lopulta äänestykseen valikoitui kahdeksan olutta ja tämä Suomenlinnan Hoppe IPA vei viime sekunneilla voiton suoraan ”oluen” Stone’s Ginger Joen viiksien edestä. Tässä alla äänestyksessä olleet ja suluissa saadut pisteet:

1. Suomenlinnan Hoppe IPA (10)
2. Stone’s Ginger Joe (9)
3. Boulevard Brewing Smokestack Series – Double Wide IPA (6)
3. Brooklyn Brewery East India Pale Ale (6)
5. Nørrebro Bryghus Forårs Bock Økologisk (5)
6. Gauloise Brune (2)
6. Green Flash West Coast IPA (2)
8. Marston’s Old Empire IPA (1)

Siinä sitä sitten olis!

Poimittu Suomenlinnan Panimon nettisivulta:
”Suomenlinnan Panimon Hoppe IPA (6,0 til-%) on kuivan hedelmäinen, kauniin punertava ja vahvasti humaloitu olut. Nimensä tämä juoma on saanut Fredrik Vilhelm Hoppen mukaan. Luutnantti Hoppe johti Suomenlinnassa linnoitustöitä Ehrensvärdin alaisuudessa. Hän toimi linnoitussuunnittelijana, piirtäjänä ja työnjohtajana. Ulkomaan matkoillaan hän ihastui vahvasti humaloituihin brittiläisiin oluttyyleihin ja tuotti niitä itselleen sekä ystävilleen Suomenlinnaan rakennustöitä vauhdittamaan. Osa linnoituksesta, kontregardi Hoppe, on saanut nimen hänen mukaansa.”

Tässä on videopätkää tämän oluen maistelusta!

Panimo: Suomenlinnan Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,0 %

Kantavierre: 14,2 %

Katkerot: 47,0 EBU

Väri: 37,9 EBC

Ulkonäkö: Kuparin värisen oluen päälle muodostuu lähes parin sormen mittainen vaahto. Vaahto jättää melko paljon pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksussa hedelmää ja reilusti brittityylistä puumaisuutta. Taustalla pieni sitruunan siivu. Karamellinen mallasta löytyypi.

Maku: Maussa reilu annos brittihumalille tyypillistä puumaisuutta. Mukana on myös ruohoista humalaa. Karamellinen maltaisuus on myös vahvasti esille ja tuoksussa tullut hedelmäisyys on jäänyt taka-alalle. Sitrusta pieni slaissi. Oluen lämmetessä muuttuu entistä makeammaksi ja rupeaa hieman häiritsemään. Katkerot jäävät elämään kitalakeen.

Tuomio: Olen enemmän jenkki IPOjen ystävä, mutta tämä oli ihan hyvä BrittiIPA. En kuitenkaan tästä saanut mitään sellaista, että useammin ostaisin.

Ostanko jatkossa: En usko, että tulen ostamaan.

Mistä: Alkon valikoimassa.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Kolme sanaa: Ihan ok BrittiIPA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *