Jaskan Olutvinkki 19 – Panimoyhtiö TuJu

panimoyhtiö tuju

Tänään 9.2.2023 Joensuussa olutravintola 60’s Palaver järjesti tastingin, missä päästiin maistamaan lappeenrantalaisen Panimoyhtiö TuJun oluita. Panimolta oluita tuli esittelemään ja tarinoita kertomaan toinen perustajista eli Jukka Mononen. Tällä kertaa Jaskan Olutvinkkinä ei ole mikään yksittäinen olut, vaan vinkiksi nostetaan koko panimo. Vinkkinä siis on Panimoyhtiö TuJu. Kyseinen panimo on mielestäni yksi Suomen parhaista pienpanimoista, ellei jopa paras ja heiltä ei ole tarvinnut pettymyksiä maistaa.

Panimoyhtiö TuJu on perustettu vuonna 2015 ja he valmistavat laadukkaita oluita laajalla oluttyyliskaalalla. Oluiden etiketit ovat myös Suomen kärkiluokkaa. Etikettien kuvamaailma on leikkisä, kuten oluiden nimetkin. Etikettien kimpussa on kaikkiaan kolme eri graafikkoa, jotka jokaisella etiketillään saavat tuotua esiin sen omalaatuisen tujuisuuden (onko tuo edes sana?) Jos haluatte tarkemmin lukea panimosta, niin tässä linkki kirjoittamaani suomalaiset pienpanimot tutuksi -juttuun.

Haluan nostaa panimon esille tässä Jaskan Olutvinkki -sarjassani, koska heidän oluet ovat sellaisia, mitkä vahvasti suosittelen ottamaan aina maistoon, kun vastaan tulee. Toisena vinkkinä haluan nostaa esille joensuulaisen olutravintolan 60’s Palaverin, mistä löytyy hyvän tunnelman lisäksi myös Joensuun hienoin olutvalikoima. Hanassa on aina jotain mielenkiintoista ja sen lisäksi laadukas pullo/tölkkivalikoima. Suosittelen myös osallistumaan heidän tastingeihin. Ei pelkästään sen takia, että itse olen usein niitä pitämässä, mutta tastingeissa hienojen oluiden kaveriksi pääsette kuulemaan myös mukavia tarinoita. Poisluettuna omien tastingien tarinasisältö on mitä on. Heh heh!

Mennäänpäs sitten itse tastingiin. Tässä fiiliksiä tastingista ja maistetuista oluista.

Linkki kaikkiin Jaskan Olutvinkkeihin

Panimoyhtiö TuJu Tasting 60’s Palaverissa

Fiilikset tastingista:

Tastingissa Panimoyhtiö TuJun Jukka kertoi panimon tarinaa ja maistatti meillä kuusi erilaista panimon olutta. Makuskaala oli laaja, aina hellesistä imperial stoutiin. Siinä välissä heitettiin myös happamalle linjalle. Panimon tasting oli viihtyisä ja sitä oli kuuntelemassa lähes 30 ihmistä. Siellä päästiin kuulemaan erilaisten oluttyylien historian lisäksi sitä, kuinka TuJu valmistaa juuri näihin tyyleihin oluita. Arvostan suuresti panimoa, jolla on leikkimielinen lähestyminen oluisiin, mutta vahva ammattitaito toteuttaa niitä. Aina voidaan leikkiä, mutta TuJu toteuttaa kaiken leikkimielisyyden lisäksi myös laatua oluttyylistä riippumatta.

Ja sitten arviot maistetuista oluista!

Olut 1: Pumpattava Barbaari

 • Tyyli: Helles
 • Prosentit: 5,0 %

Olutarvio:

Pisteet: 36/50


Olut 2: Let Off Some Steam Bennett

 • Tyyli: Steam beer
 • Prosentit: 6,0 %

Olutarvio:

Pisteet: 34/50


Olut 3: Zappa Ja Hai

 • Tyyli: New England IPA
 • Prosentit: 6,0 %
 • Humalat: Zappa, Citra ja Mosaic

Olutarvio:

Pisteet: 37/50


Olut 4: Hedelmäpeli – Vadelma, Mustikka, Lime

 • Tyyli: Sour ale
 • Prosentit: 6,5%

Olutarvio:

Pisteet: 38/50


Olut 5: Lunatic

 • Tyyli: Sour ale (Lambic, vaikka virallisesti ei niin saisi sanoa)
 • Prosentit: 7,0 %

Olutarvio:

Pisteet: 42/50


Olut 6: Multainen Noutaja

 • Tyyli: Imperial stout
 • Prosentit: 10,5 %
 • Katkerot: 64,0 EBU

Olutarvio:

Pisteet: 39/50


Lyhyt yhteenveto: Maistakaa Panimoyhtiö TuJun oluita!

Mistä: Maistettu 60’s Palaverin tastingissa. Saatavilla kyseisestä olutravintolasta, kunnes olette kaiken juonut! Tässä linkki 60’s Palaverin tämän hetkiseen olutvalikoimaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *