Suomalaiset panimot tutuksi – Olarin Panimo

Olarilaista, ehdottoman maanalaista”. Näin kuuluu Olarin Panimon slogan. Tällä kertaa suomalaiset panimot tutuksi -juttusarjassa luvassa ehdottoman maanalaista meininkiä, kun aiheena on Olarin Panimo. Kyseinen panimo on omasta mielestäni yksi maamme parhaita pienpanimoita ja tähän vaikuttaa suuresti se, että he pystyvät iskemään oluttyyliin kuin oluttyyliin aivan käsittämättömän hienon oluen. Ruvetaanpas käymään läpi, että mitä meille kertovat Olarin Panimolta Ville ja Hanna.

Yhdessä voimme tukea pienpanimoita

Jakakaa omissa sosiaalisen median kanavissa eteenpäin tätä juttua ja muitakin suomalaiset pienpanimot tutuksi kirjoituksiani. Ostakaa näiden pienpanimoiden tuotteita ja opastakaa kaverinne myös tutustumaan heidän tuotteisiinsa. Yhdessä me voimme vaikuttaa siihen, että nämä hienot panimot voivat jatkossakin tarjota meille hienoja makuelämyksiä.


Tässä linkki kaikkiin JaskanKaljat -blogin Olarin Panimon arvioihin

Tässä linkki muihin suomalaiset pienpanimot tutuksi -tarinoihin


Kysymyksiin vastanneen nimi ja rooli panimolla?
Ville Leino, perustaja/oluentekijä sekä Hanna Montonen, markkinointi+myynti

Panimon virallinen nimi?
Olarin Panimo

Perustamisvuosi?
2015, ensimmäinen olut tuli 2015 marraskuussa.

Sijainti?
Metallimiehenkuja 8 A 02150 Espoo

Panimon nettisivu?
https://olarinpanimo.fi/

Sosiaalisen median kanavat?
https://www.facebook.com/olarinpanimo
https://www.instagram.com/olarinpanimo

Onko panimolla olutkauppaa?
Kyllä on! Aukioloajat tällä hetkellä keskiviikosta lauantaihin klo 12-19. Sijaitsee panimon yhteydessä, kuten meidän taproomkin. Aukiolot saattavat muuttua vielä kevään mittaan riippuen rajoituksista.

olut beer jaskankaljat olarin panimo

Kerro lyhyesti panimostasi?
Panimo vannoo olarilaisuuden, (hyvän) oluen ja onnellisuuden nimeen. Ollaan tehty noin 185 eri olutta (ja pari siideriäkin!). Meidät tunnetaan parhaiten NEIPOista sekä kliineistä west coast IPOista. Meidän sydäntä lähellä on Olarin (siis sen ihanan espoolaisen lähiön) meno, eli graffitit, skeittaus, snoukkaus sekä räp. Siksi nämä asiat näkyvän panimomme toiminnassa.

Mistä panimon nimi tulee?
Panimo on perustettu kotipanimona Espoon Olarissa. Olari on Suomen kaunein lähiö, joka on nimikkopanimonsa ansainnut.

Kuinka panimo sai alkunsa?
Kolme kaveria joi kaljaa autotallissa ja idea panimon perustamisesta tuntui hyvältä.

Mikä sai teidät ylipäätänsä perustamaan olutpanimon?
Innostus olutta kohtaan! Ville oli päivätöissä puolustusvoimilla, mutta haaveili vielä tekevänsä työtä jolla on tarkoitus. Myös Villen sanoin “hän halusi olla samanlainen rokkitähti kuin Fat Lizardin Hessu ja Topo”.

Kuinka monta työntekijää panimolla on?
Kaksitoista tällä hetkellä! Ihanaa sakkia <3

olut beer jaskankaljat olarin panimo

Hienoja asioita panimon pyörittämisessä?
Näitä on monta! Tietysti työn vaihtelevuus, uusien ideoiden toteuttaminen, hyvä työyhteisö, rentous, alalla olevat ihmiset, olut, festarit ja moooni mooooni muu asia!

Huonoja asioita panimon pyörittämisessä?
Tosiasia on se, että tässäkään työssä ei pääse pakenemaan exceleitä tai muita ikäviä paperihommia. Myös byrokratia saa aika ajoin verenpaineet nousemaan. Välillä myös epävarmuus tulevaisuudesta.

Minkälainen on perinteinen päivä panimolla?
Eihän sellaista olekaan! Jokainen päivä on erilainen ja uniikki jokaisen työntekijän kohdalla. Ja hyvä niin! Ei ehdi kyllästyä. Koitetaan kuitenkin tehdä ainakin aistinvaraista laaduntarkkailua päivittäin, saada olutta eri kanaviin ja kehittää toimintaa kaikella lailla.

Olutvalikoima tällä hetkellä?
Vakiotuotteita on viisi, ne ovat siis meidän kauppavalikoima. Vaihtuvia tuotteita on myynnissä tällä hetkellä kaupalla noin kymmenen. Me julkaistaan uutuusolut melkein joka viikko, joten valikoima vaihtelee aika paljon ihan viikkotasollakin. Löytyy lagereita, soureita, NEIPOja, tynnyrikypsytettyjä bockeja, siidereitä, imperial stouteja ja muuta!

olut beer jaskankaljat olarin panimo

Mitä olutvalikoimanne kertoo panimostanne?
Tähän on kyllä vaikea vastata itse! Koitetaan tehdä oluita monipuolisesti? Ja tykätään kehittää ja keksiä uusia oluita.

Mitä oluita on tulossa lähiaikoina?
Suunnitteilla on uusi märzen, joka on tehty yhteistyössä facebookissa toimivan kotiolutryhmän Hombren kanssa. Uusia IPOja tulossa totta kai useampikin!. Hellesiäkin on pohdittu.

Panimonne myydyin tuote?
Märichello american lager määrällisesti. Lager on tyylinä helppo juotava, niin sitä menee. Meidän NEIPAt ovat myös maistuneet porukalle, niistä eniten on kiinnostusta herättänyt Runaway NEIPA.

Mitä on odotettavissa tulevaisuudessa panimon osalta?
Omasta tölkityslinjasta haaveillaan ja muutama spessumpi oluttyyli olis meillä ideana hautumassa.

Minkä verran olutta valmistui vuonna 2021 ja minkä verran suunnitteilla vuodelle 2022?
Vuonna 2021 ehdittiin tehdä 220 000 litraa ja suunnitteilla olisi kasvattaa hiukkasen vielä, eli vuonna 2022 tehtäis noin 250 000 litraa.

Millä erotutte muista suomalaisista pienpanimoista?
Ainakin olarilaisuudella ja siihen liittyvällä alakulttuurilla.

Kuinka Suomessa pitäisi alkoholilainpykälät olla, että olisi hyvä?
Silleen kuin Saksassa (Villen vastaus).

Kuinka korona on vaikuttanut toimintaanne?
Ollaan panostettu siihen, että ravintolarajoitusten aikana meidän kaupalta saa myös yli 5,5% prosenttisia vaihtuvia ja uusia mielenkiintoisia oluita. Siksi tehtiinkin viime vuonna ennätysmäärä uutuuksia, eli 51 kpl. Korona on hidastanut meidän kasvua, mutta niinhän se on kaikkien.

Viestinne oluenystäville?
Tukekaa panimoita käymällä niiden myymälöissä. Muistakaa, että olut on iloinen asia <3

Keksi itsellenne kysymys ja vastaa siihen?
Mikä asia tai juttu panimolla teidät tekee onnelliseksi? Se hetki, kun saa tuopillisen tuoretta IPAa käteen ja pääsee jauhamaan asiasta kuin asiasta työkavereiden kanssa.

olut beer jaskankaljat olarin panimo

Kiitoksia kun luit Olarin Panimon suomalaiset pienpanimot tutuksi -jutun. Lisää tarinoita pienpanimoista tämän linkin takaa.

Kuvat: Saatu panimolta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *