Ayinger Celebrator 2021

Ayinger Celebrator on kiistaton tyylilajinsa kuningas. Esimerkiksi Ratebeer -sivustolla ylivoimaisesti ykkössijalla.

Ayinger Celebrator on dobbelbock-tyylilajinsa kuningas. Esimerkiksi Ratebeer -sivustolla ylivoimaisesti ykkössijalla. Omasta mielestäni kyseinen olut on yksi parhaista oluista, mitä tältä planeetalta löytyy. Ayinger Celebrator on jo vuosia ollut omia suosikkejani ja takuuvarma talvi-iltojen lämmittäjä. Doppelbock -tyylilajissa ainostaan Schloss Eggenberg Samichlaus on minulla saanut paremmat pisteet. Celebrator kuuluu itselläni myös samaan klassikkokategoriaan mihin mm. kuuluvat Fuller’s ESB, Pilsner Urquell, Sierra Nevada Pale Ale, Plevnan Siperia ja muutamat muut oluet. Nämä ovat niitä klassikoita, kun sinulle sanotaan joku oluttyyli, niin tämä kyseinen olut tulee aivan ensimmäisenä mieleen.

Talviaikaan monella oluenystävällä oluenkulutus siirtyy kesään verrattaessa huomattavasti tummempia oluita kohtaan ja itsellä on sama juttu. Tummien oluiden nautiskelussa itsellä se käytetyin oluttyyli on juuri tämä mihin Celebratorkin osuu eli doppelbock.

Nyt Ayinger Celebrator on saatavilla juhlavassa 0,75 litran pullossa ja samalla toimiikin hienoja joululahjana hyvien oluiden ystäville. Kyseinen olut on myös siitä erikoinen, että se löytyy tällä hetkellä Alkosta kolmessa eri kokoisessa pullossa. 0,33 litran ja 0,75 litran pulloissa Celebrator-etiketillä ja 0,5 litran pullossa Winterbock-etiketillä.

Panimo: Brauerei Ayinger
Panimon sivut: https://www.ayinger.de/
Maa: Saksa
Tyyli: Doppelbock
Voltit: 6,7 %
Katkerot: 24,0 EBU

Fiilikset:

Yhteenveto: Jokaisella maistelukerralla tästä kumpuaa sitä hienoa taikaa, mitä loistavat saksalaiset oluet parhaimmillaan pystyvät tarjoamaan. Puhtaita ja muutenkin tyylikkäitä oluita, ilman mitään turhanpäiväisiä kikkailuja. Celebrator on olut, millä on ikuisesti paikka sydämessäni.

Mistä: Saatu. Löytyy Alkon valikoimista.

Pisteet: 41/50

JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *