Fuller’s ESB

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Ensimmäinen, siis extra special bitter (ESB). Nimike ESB on rekisteröity Fuller’ssin käyttöön, mutta muutamat panimot surutta käyttävät sitä. Kausiolueksi suunniteltu ESB siirtyi suuren suosion jälkeen ympäri vuotiseen tuotantoon ja hyvä niin. Olen tähän mennessä maistellut kahdeksan erilaista Fuller’s panimon tuotetta, eikä vielä ole sattunut huonoa vastaan ja epäilen ettei pitkään aikaan huonoa ole tulossakaan. Tässä jo perinteeksi tulleen torstain sählyvuoron jälkeen voi vaan muistella tätä ESB:tä, kun se viime viikon perjantaina nosti korkkinsa, kuin herrasmies hattunsa. Kaatui lasiin kuin minä pelikentillä eli rymisten, mutta tyylikkäästi. Tämä juoma oli hieno alku tulevalle ikimuistoiselle viikonlopulle, jossa oli paljon muutakin hyvää, kuin Fuller’s ESB. Vielä kerran onnittelut hääparille tälleen ”virallisesti” blogin välityksellä 🙂 No mennäämpä asiaan eli tähän brittituopposeen.

Panimo: Fuller’s

Tyyli: Premium Bitter/ESB

Voltit: 5,9 %

Ulkonäkö:
Keltaruskea siirappinen väri ja lyhyt kestoinen vaahto. Jättää kauniin pitsin lasin reunuksille.

Tuoksu:
Raikas yrttisen kitkerä tuoksu, jossa hieman toffeeta.

Maku:
Jo ensipuraisulta huomaa, että ei ole alkuperäisen voittanutta. Paksu hieman kitkerä, mutta pehmeä maku. Maussa riittää syvyyttä koko tuopin ajaksi ja ainut pelko tulee, että kohta on tuoppi tyhjä.

Tuomio:
Hieno juoma ja suosittelen erittäin paljon, että tähän ei voi pettyä. Takaan ja alleviivaan, että maistuu jos vähänkin tykkää perusbissestä poikkeavasta.


Ostanko jatkossa:
Hölmö kysymys. Ostan niin pitkään, kun Fuller’ssin pojat tätä jaksaa pullottaa tai joku räjäyttää pankin ja tuo parempaa ESB:tä tarjolle. Eli haaste tiskiin. Kertokaa parempi, niin otetaan kokeiluun. Voisikohan Reittausblogin Hayken äskettäin arvioima ruotsalainen Nynäshamns Bedarö Bitter olla haastaja. Kyseinen juoma on kuitenkin Premium bitter, mutta sama se. Pitääpä yrittää ruveta bongailemaan tuota ruotsalaista.


Mistä:
Monopolistahan näitä saa.

Olutopas.info pisteeni: 38/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *