Jaskan juhannus 2021 olutvinkit

Se olisi taas juhannus ja pitäähän se iskeä blogiin näkyville myös meikäläisen olutvinkit tähän keskikesän juhlaan. Rakastan Suomen kesää ja samalla myös juhannus on sellainen juhla, missä pääsee mukavasti rentoutumaan ja nauttimaan kesästä. Tämä juhannus olutvinkit -juttu taitaakin olla jo seitsemäs minkä kirjoittelen, joten ehkä tässä voidaan puhua jo jonkun muotoisesta perinteestä.

Tällä kertaa lähdin etsimään juhannuksen oluita kaupasta, missä on mielestäni Joensuun paras olutvalikoima ja kyseessähän on K-Supermarket Rantakylä (Osoite: Puronsuunkatu 1, 80160 Joensuu). Tässä kaupassa olutvalikoima on tarkkaan mietitty ja selkeästi suomalaiset pienpanimot ovat keskipisteessä. Suuntasin kauppaan ja poimin sieltä muutaman oluen juhannusta varten. Seuraavana lähdetäänkin käymään läpi, että mitä tuli ostettua.

Tässä muutamia kuvia K-Supermarket Rantakylän oluthyllyistä:

Vuoden 2021 juhannuksen teemana minulla oli valita oluita sellaisilta panimoilta, joiden oluita harvemmin pääsee maistamaan. Samalla kehotan teitäkin menemään kauppaan ja ostamaan juhannukseksi oluita niiltä panimoilta, joiden oluita harvemmin on kauppareissuilla vastaan tullut.

Tänä vuonna maistoon lähtevät seuraavat oluet ja tarkemman fiilikseni näistä juomista voi sitten käydä lukemassa juhannuksena JaskanKaljat sosiaalisesta mediasta elikkäs Facebook, Twitter ja Instagram.
Tulen myös myöhemmin päivittämään tähän alle fiilikset noista oluista, kunhan olen ne ensin siemaillut!

Olarin Panimo MC Taakibörsta IPA REMIX

5,3 % session IPA, mikä on Amarillo-, Citra-, Mosaic- ja Galaxy-humalien kaveriksi saanut reilut annokset mangoa ja ananasta. 

Fiilikset: Tulossa kunhan oluen olen siemaillut!

Top Fuel Beer Company Rallienglanti Karloksen Vehnä

5,0 % hefeweizen. ”Mitääh Kaarloos kar is böörning”

Fiilikset: Tulossa kunhan oluen olen siemaillut!

Lapin Panimo Lapin Suvi Light Pils

1,8 % kevyt pils (vähäalkoholinen olut)

Fiilikset: Tulossa kunhan oluen olen siemaillut!

Panimoyhtiö TuJu Mallaskeiju

4,8 % Grisette. Panimon Facebook-sivulta ”Grisette – tuo vanhojen hyvien aikojen keskieurooppalainen työväen raikastaja! Tämä hetken lähes unhoitettu oluttyyli on lumonnut pienpanimoita ja harrastajia nyt Amerikan mantereella ja miksei; tällä hetkellä kovin kysyntä on matalamman alkoholin tuotteille, jotka ovat kuivia ja virkistäviä, mutta samalla täynnä yksilöllisyyttä. Hiivojen tuottama kompleksinen makumaailma pääsee mainiosti ilmi!”

Fiilikset: Tulossa kunhan oluen olen siemaillut!

Näiden neljän oluen lisäksi löysin myös Joensuun Prisman Alkosta Finlandia Sahtia. Sinne jäi vielä muutama pullo. Kyseinen Alko on sellainen, mistä minulle sanoivat, että pyrkivät pitämään lähes poikkeuksetta kyseistä sahtia heidän valikoimassaan. 

Tässäpä oli tämän kertaiset vinkit juhannukseen ja mukavaa juhannusta kaikille!

Alla vielä linkit aikaisempien vuosien juhannusolutvinkkeihin, koska sieltäkin varmasti löytyy toimivia vinkkejä!

Lisäys: Tuli kommenttia, että miten voin antaa vinkkejä oluista, mitä en ole maistanut? Jutun pointti ei ole juuri kyseisiä oluita vinkata, vaan kehoittaa Teitä ostamaan sellaisten panimoiden oluita, mitä ei normaalisti tule vastaan hirmu usein. Jutun oluista olen aikaisemmin maistanut Olarin Panimon ja Lapin Panimon oluet, joten ne voin kyllä sen puolesta vinkata. Finlandia Sahtiakin on tullut yhden keskikokoisen järven edestä maistettua eli senkin voin vinkata.

2 thoughts on “Jaskan juhannus 2021 olutvinkit

    1. Hyvä kysymys. Kuvausvekotin on tällä hetkellä kaikissa kuvissa OnePlus 8

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *